• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Fibere yükseltme işleminin haber edilmeden internet bağlantısının kesilmesi

Makaleler
50
Merhaba,

1.5 gündür internetim yok. Dün müşteri hizmetlerini aradım, dedim modemde DSL ışığı ve Internet ışığı yanmıyor, problem neyden kaynaklı diye. Çok internet problemleriyle alakalı bilgim olmadığı için bam güm konuştum yaşadıklarımı anlattım.

Neyse, müşteri hizmetleri önce modeminizde veya DSL Line'ınızda fiziksel bir hasar var mı falan diye sordu, yok dedim. Ondan sonra uzaktan teknik destek ekibimizi yönlendirdim, 30 dakika kadar sürebilir, bu süre zarfında modeminizin ışıkları yanıp sönebilir dedi. Tamam dedim, kapattım.

2-3 saat geçti, hala modemden tık yok. Dedim hadi yarını bekleyeyim. Yarın oldu (bugün), tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Bu sefer demesin mi "Fibere yükseltme talebiniz olduğu için internet bağlantınız kesilmiş, bu sebeple internetiniz yok, evinize gün içinde fibere geçiş için teknik ekip yönlendirildi.". Hat babamın üzerine olduğu için babamı arayıp teyit ettirdim. Babam "Bölgeye/binaya fiber desteği geldiğinde yükseltme talebi açın." demiş. Fakat bu talebin gerçekleşeceğiyle alakalı Türk Telekom'dan herhangi bir iletişim çabası olmamış babama.

Belki ben internet ile alakalı önemli bir iş yapıyorum, belki o an evde değilim, belki yurt dışına çıktım, belki kararımdan vazgeçtim... Bunları neden düşünmüyor? Neden haber etmeden mağduriyet yaşatıyor? Madem böyle bir talebin gerçekleşeceği belli, neden dün müşteri hizmetlerini aradığımda bana bunun bilgisi verilmiyor? Adamlar kendi içinde bile çelişiyor ya da sallayabildikleri yere kadar sallıyorlar.

İnanılmaz...

Direkt blöf atın 'Benim günlük 5000-6000 euroluk işlemlerim oluyor ve müşterilerim yurt dışından olduğu için saat bazında sorun yaşıyorum. Sizin hatanız yüzünden ben neden zarar ediyorum? 48 saat içerisinde hem internetimi açmadığınız takdirde hizmet kalitesi standartlarınızla alakalı şikayetlerimi gerekli dosyalarla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileteceğim.' şeklinde bi konuşma yapın, ertesi günü her şeyi halletmiş şekilde internete kavuşuyorsunuz.
Başka türlü çalışmıyor bu arkadaşlar.

@SF26, yani o blöf şu anki durumumda pek sökmez. Mahkemeye kadar sürüklenen bir durumda, yaşadığım maddi kazanca yönelik delil istenmesi durumunda bön bön bakabilirim. Tek problem şak diye internetimin kesilmesi. Blöf değil de ciddi bir durum olsa işin rengi değişirdi.

Bir de şu an arasam internetim şak diye gelir evet ama bu sefer de fiber yükseltme talebim ne zaman gerçekleşir o meçhul Konu TR'deki İSS'ler olunca her şey yılan hikayesine bağlanıyor.

Doğru o da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…