pedroz_1999
Becerikli
ONT (fiber kablonun girdiği ve Ethernet sinyali olarak çıktığı cihaz) verilir. ONT'deki LAN portuna Ethernet kablosunun bir ucunu takarsınız ve diğer ucunu ise HGW olarak kullanacağınız cihazın WAN portuna takarsınız. Gerekli ayarlamalar yapılınca kullanabiliyor olmanız gerekir.Teşekkürler. VMG3625-T50B modem kullanıyorum da. Modeme WAN girişinden mi giriyor internet? Fiber kablosu nasıl girecek modeme hiç bilmiyorum.
Türk Telekom fiber tarafında kendi gözümle hiç görmedim ama belki yapılıyordur, o konuda bilgim yok ama Superonline ve Kablonet'in kendi fiber altyapılarında ONT'si dahil HGW cihazları verdiğini gördüm. Yani tek cihaz ile internete bağlanabiliyorsunuz, bu durumda fiber kablo doğrudan HGW cihazına giriyor.
Ek bilgi: HGW cihazı dediğim şey halk arasında genellikle "fiber modem" olarak tabir edilen şeydir. Bu aslında bir modem değil. Modem xDSL altyapılarda kullanılan cihazdır. Ha, bazı cihazlar hem modem, hem de HGW olarak kullanılabilir. Çünkü hem DSL portu ile ADSL/VDSL kullanımına, hem de WAN ile fiber kullanımına uygun olabiliyorlar. Sizin VMG3625-T50B cihazınız da böyle diye hatırlıyorum. En azından TurkNet'e ait sayfada öyle belirtilmiş.
Her Bağlantı Türüne Uygun Modem
Zyxel VMG3625-T50b modem, hem ADSL hem VDSL hem de ETH (Fiber) bağlantı türünü destekliyor. Aktif kullandığınız ADSL destekli internetiniz, daha sonrasında VDSL’e ya da ETH (Fiber)’a dönüşse bile yeniden harcama yapmanıza gerek kalmadan aynı modemi aynı verimlilikle kullanmaya devam edebilirsiniz.