RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Mac Mini bilgisayarımda, çoklu ortam cihazımda oynatmak üzere müzik yüklü taşınabilir disk hazırlıyorum. Müzikleri diske aktarıyorum. CMD + Shift + . komutuyla gizli dosyaları gösterme özelliğini açıyorum. Ortaya çıkan gizli dosyaları siliyorum. Buna rağmen çoklu ortam cihazımda aşağıdaki resimdeki gibi Finder'da gözükmeyen "501" adlı klasör gibi klasörler gözüküyor. Ek olarak tüm müzik dosyaları çifter çifter gözüküyor. İkinci olanların adları bozuk gözüküyor ve çalmıyor. Ada göre sıralı da değiller, normalde Aman ile Bülbül arasında bir sürü dosya olmasına rağmen çoklu ortam cihazında bu iki dosya peş peşe geliyor. Nasıl çözerim?

Finder Görünümü:

Ekran Resmi 2025-11-26 01.58.55.webp

Çoklu Ortam Oynatıcısı Görünümü:

IMG_4673.webp
IMG_4674.webp

Son düzenleme:
İkinci olanların adları bozuk gözüküyor ve çalmıyor
Bunlar MacOS tarafından oluşturulan bir takım dosyalar. İçlerinde gerektiğinde çekilip kullanılacak sistem komutları var.

USB Belleğiniz takılı iken terminali açıp şu komutu girin:

dot_clean /Volumes/ROARINGLION

dot_clean komutunu USB Bellek için kullandığınızdan emin olun. Sistem genelinde kullanıldığında neler olacağını / problem yaratıp yaratmayacağını bilmiyorum.

Bunlar MacOS tarafından oluşturulan bir takım dosyalar. İçlerinde gerektiğinde çekilip kullanılacak sistem komutları var.

USB Belleğiniz takılı iken terminali açıp şu komutu girin:

dot_clean /Volumes/ROARINGLION

dot_clean komutunu USB Bellek için kullandığınızdan emin olun. Sistem genelinde kullanıldığında neler olacağını / problem yaratıp yaratmayacağını bilmiyorum.
Deneyeceğim.

@GIRD4P şöyle oldu:

Ekran Resmi 2025-11-26 18.28.31.webp

mac, tam bir topal işletim sistemi bu arada... iPhone'um olmasa hayatta bulaşmazdım.

Son düzenleme:
Deneyeceğim.

@GIRD4P şöyle oldu:

Eki Görüntüle 205547

mac, tam bir topal işletim sistemi bu arada... iPhone'um olmasa hayatta bulaşmazdım.
Haha hiç öyle olur mu, Mac çok iyidir. Sadece UI - Terminal Hybrid kullanmayı biraz bilmek gerekiyor. Bilgili ellerde çok iyi işler ortaya koyabilir.

Ekran görüntüsünde ilgili konumda yetkiniz yok gibi görünüyor. Yetkiyi alıp işlemi tekrarlamak için şu komutu girin:

sudo dot_clean /Volumes/ROARINGLION

İşe yaramazsa bunu dene:

sudo find /Volumes/ROARINGLION -name "._*" -delete

Haha hiç öyle olur mu, Mac çok iyidir. Sadece UI - Terminal Hybrid kullanmayı biraz bilmek gerekiyor. Bilgili ellerde çok iyi işler ortaya koyabilir.

Ekran görüntüsünde ilgili konumda yetkiniz yok gibi görünüyor. Yetkiyi alıp işlemi tekrarlamak için şu komutu girin:

sudo dot_clean /Volumes/ROARINGLION

İşe yaramazsa bunu dene:

sudo find /Volumes/ROARINGLION -name "._*" -delete

Ekran Resmi 2025-11-28 18.55.39.webp

İkisi de işe aramadı galiba. Satma zamanı gelmiş sanırım?