• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Firefox'ta görsellerden resim kopyalayıp Techolay'a atınca uzantı uyumsuzluğu oluyor

Makaleler
12
Yer
Antalya
Firefox'a geçtiğimden beri en sinir olduğum sorunlardan biri bu maalesef. Görsellerden bir resmi sağ tıklayıp kopyalayıp buraya atmak istediğimde her zaman olmasa bile genellikle bu uyarı ile karşılaşıyorum:

Ancak aynı görseli Edge'ten kopyalayıp buraya atınca hiçbir sorun olmuyor. Bu neden oluyor ve bu sıkıntıdan nasıl kurtulurum?

Kopyaladığınız görselin hangi uzantıyla yüklendiğini kontrol eder misiniz? Problemin bizden kaynaklanmaması lazım çünkü.

.webp olarak alıyor olabilir. İndirip uzantısını kontrol edin.

Kopyaladığınız görselin hangi uzantıyla yüklendiğini kontrol eder misiniz? Problemin bizden kaynaklanmaması lazım çünkü.
.webp olarak alıyor olabilir. İndirip uzantısını kontrol edin.
Sıkıntı Firefox'ta zaten. Aynı görseli Edge'ten kopyalayınca sıkıntı yok. İndirmeye baktım, dediğiniz gibi .webp formatında. Ama Edge'ten yapınca sıkıntı neden olmuyor da Firefox'ta oluyor?

Sıkıntı Firefox'ta zaten. Aynı görseli Edge'ten kopyalayınca sıkıntı yok. İndirmeye baktım, dediğiniz gibi .webp formatında. Ama Edge'ten yapınca sıkıntı neden olmuyor da Firefox'ta oluyor?

Firefox muhtemelen resmin orijinal dosya uzantısını alıyor. Ben kullanırken de arada .webp indiriyorum. İnternette uzantı dönüştüren siteler var oradan dönüştürülebiliyor.

Bazı resimler .WEBP olarak iniyor. Hali ile kabul etmiyor site. Dönüştürüp yapabilirsin ek olarak.

Google resimlerde rastgele bulduğum fotoğrafı indirip atınca yapıyordu bu hatayı. Veya görseli kopyalayınca. Uzantısı .WEBP'di hali ile.

Dönüştürüp atmak dışında ekran görüntüsü alarak atmayı deneyebilirsiniz. Hem daha hızlı olur.

Dönüştürüp atmak dışında ekran görüntüsü alarak atmayı deneyebilirsiniz. Hem daha hızlı olur.
Öyle yapıyorum zaten ama daha hızlı olmuyor.
Edge'te kopyalayınca farklı formata çeviriyor o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…