Firefox'ta YouTube donuyor

Makaleler
1
Firefox kullanıyorum, aylardır yaşadığım bir sorun var, YouTube'da bir video izlerken videoyu başlatamıyor, durduramıyorum, sayfa donuyor, kontroller açılmıyor, videonun üstüne fareyi getiriyorum ama video ilerleme barı bile açılmıyor, bazen YouTube sayfası yüklenmiyor bile, bu sorunu sadece 4K videolarda değil 1080p videolarda da yaşıyorum.

Eskiden GTX bir kartım vardı, donanım hızlandırma yetmiyor sanardım, şimdi RX 7600 kartım var ama aynı sorun yine devam ediyor.
İşin ilginç yanı bu sorunu her videoda yaşamıyorum, bazı YouTube codeclerinde bu sorunu yaşıyorum, her videoda sorun çıkmıyor, genelde sornu AV01 isimli codeci içeren videolarda yaşıyorum. Ekran kartı driverı ile alakalı değil, kaç sefer kurdum kaldırdım, NVIDIA'dan AMD'ye geçtim, ona rağmen sorun çözülmedi. Bilgisayarımın diğer özellikleri gayet yeterli, aşağıda özellikler var. Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

Yanlış bilmiyorsam AMD bu encoding tarafında sorunları vardı. Yeni serisi ile bunu iyileştirmişti diye biliyorum. En azından Nvidia'dan AMD geçiş bu sorun içinse bir tık hatalı olmuş.

Şimdilik yapabileceğiniz AV1 videoların açılmasını önlemek.

SD için AV1'i tercih et seçeneğinde 480P üstünde VP9 ile oynatacaktır. Bu ayarı yapıp deneyin.

Ayrıca Firefox genel olarak video vb. işlerinde ağır bir tarayıcı olarak kalıyor. Elbette güncel sistemlerde rahatsız etmez, ama Chromium tarafından Brave tarayıcısı ile YT deneyin. Eğer daha iyi bir sonuç alıyorsanız Firefox'dan Brave'e geçiş yapın.

Firefox'da varsa donanım hızlandırma ayarını açıp veya kapatarak da test edebilirsiniz.

AV1 sadece donanım tarafında değil, internet hızına göre de değişiklik gösteriyor olabilir. Ama genel olarak AV1 videolar GPU kullanımını artıracaktır. Firefox'da genel olarak kaynak tüketimi vb. konusunda Chromium'a göre geride olduğundan ve video izlerken başka işler yapıyorsanız sorunlar artacaktır. Mesela sizin yerinizde olsam oyun, yüksek GPU gerektiren bir uygulama kullanırken yan ekranda bir şey izleyeceksem başka tarayıcı kullanırdım.

Merhaba belki betterfox sorununuzu çözer.

Reklam engelleyici kullanıyorsan geçici olarak kapatıp deneyebilirsin.

Hayır tabii ki bu sorun için değiştirmedim. GTX 1650'den geçtim.

Donanım hızlandırma ayarını kapatıp dener misiniz?
Denedim ama işe yaramadı.

Chrome karşıtı olduğum için Firefox kullanıyorum.

15+ yıldır aralıksız standart Firefox kullanıyorum.
Bu tip sorunları görünce bir kez bile sorun yaşamamış olmama kendim de şaşırıyorum.

Yaşadığınız sorun kullandığınız bir eklentiden kaynaklanıyor olabilir.

Üstteki arkadaşa katılıyorum, bir de TroubleShoot modunda dener misiniz?
Sağ üstteki üç çizgi > Yardım > TroubleShoot Mode kısmından ulaşabilirsiniz. Türkçesi hata ayıklama modu sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…