Unlishimaide

Becerikli
Ben GameGaraj gaming laptop düşünüyorum, ancak sadece RAM ve SSD değişimi, nazikçe bir fırçayla fanları temizleyebilirsiniz diyorlar. "Fan sökülüp blokları temizlenebilir mi?" diyorum, bana üründe faz değişimli pad var açıklaması yapılıyor. Sonra elim yatkın değil diye soru gönderiyorum; üründe sıcaklık sorunu yaşarsanız servisle iletişime geçebilirsiniz cevabı alıyorum. Servis biz şunu yaparız, yapmayız demiyor. Blok kalkınca da garanti GG oluyormuş. Espriyi anladınız mı? 😄
Garip, ben şimdi 6 ay veya 12 ayda fan temizliği yapamaz mıyım şimdi? Servise mi kargoluyacağız?

HP; laptoplar nasıl sökülür diye video yüklemiş... Adım adım.

İşi bilmeyen birisi bloğu kaldırıp çipe zarar verse ne olacak? Bence olması gereken bu.
HP; laptoplar nasıl sökülür diye video yüklemiş... Adım adım.
Aylarca hall sensör sorununu kabul etmeyip, üstüne üstlük hall sensör şikayetiyle servisine gelen laptopların hall sensörünü söken HP...

Firmaları çok haksız bulduğumu söyleyemem. Herhangi bir parça bozulursa sorumluluk karmaşık hale gelir ki firmalar da bu işin sorumluluğunu almak istemezler. Oluşan bir arızanın üretim hatası mı yoksa kullanıcı müdahalesi mi olduğunu tespit etmek teknik servis için ek maliyet ve zaman kaybına da yol açacaktır. Hatta bazı cihazlarda Garanti Etiketi oluyor, içeri girdiysen tüm sorumluluk sendedir diyorlar kısaca.

İşi bilmeyen birisi bloku kaldırıp çipe zarar verse ne olacak? Bence olması gereken bu.

Aylarca hall sensör sorununu kabul etmeyip, üstüne üstlük hall sensör şikayetiyle servisine gelen laptopların hall sensörünü söken HP...

Firmaları çok haksız bulduğumu söyleyemem. Herhangi bir parça bozulursa sorumluluk karmaşık hale gelir ki firmalar da bu işin sorumluluğunu almak istemezler. Oluşan bir arızanın üretim hatası mı yoksa kullanıcı müdahalesi mi olduğunu tespit etmek teknik servis için ek maliyet ve zaman kaybına da yol açacaktır. Hatta bazı cihazlarda garanti etiketi oluyor, içeri girdiysen tüm sorumluluk sendedir diyorlar kısaca.

Fan temizliğini nasıl yapacağım elim yatkın değil. Yakında bir servise 10 dakikada yaptırmak yerine, İstanbul'a kargo ile gidecek. Kargoda bir şey olursa kimse ilgilenmez bence. Süreç en az bir 5 gün sürer. 6 ayda bir servise kargolamak acımasızca olmaz mı?

Fan temizliğini nasıl yapacağım elim yatkın değil. Yakında bir servise 10 dakikada yaptırmak yerine, İstanbul'a kargo ile gidecek. Kargoda bir şey olursa kimse ilgilenmez bence. Süreç en az bir 5 gün sürer. 6 ayda bir servise kargolamak acımasızca olmaz mı?
Ben 2 senede bir bakım yaptığım için...o_O

Peki cihazı vereceğiniz bilgisayarcı ürüne zarar verir, sorumluluğu almaz ise ne olacak? Hiçbirine güven olmuyor.

Servisi arayıp sormak daha mantıklı gibi, alırken. Yılda 1 yollarız bizde ne olacak 😁

Ben 2 senede bir bakım yaptığım için...o_o

Hocam zaten 5070 Ti model 80'lerde çalışıyor. Bazı inceleme videolarinda laptop 140W çekerken 83 85 arasında. 2 seneye performans çok düşmez mi? Toz da dolup tıkanırsa.

Servisi arayıp sormak daha mantıklı gibi, alırken. Yılda 1 yollarız bizde ne olacak 😁

Hocam zaten 5070 Ti model 80'lerde çalışıyor. Bazı inceleme videolarinda laptop 140W çekerken 83 85 arasında. 2 seneye performans çok düşmez mi? Toz da dolup tıkanırsa.
CPU sıcaklığından mı bahsediyoruz?