Çözüldü FitGirl vb. oyun repack siteleri hangi sıkıştırma yöntemini kullanıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Sitenin indirme sayfasından başka sayfaları da var. FreeArc demiş.
Q: How do you compress games? With what tools?
A: I use mostly FreeArc for compression and Inno Setup as an installer. Some games require other compressors, but in 99.9% of cases it’s FreeArc.

Çözüm
Repack olayının mantığını, yöntemini ben de merak ediyorum. Konuyu takipteyim.

Hocam ben dün 7ZIP ile tüm şansımı denedim Half-Life, CS1.6, cszero ve cszero deleted Scenes'in bulunduğu 3.79GB'lik klasörü Max 1.20GB'ye düşürdüm. Ama bu FitGirl 120GB'lik oyunu bile 40-30GB civarlarına düşürüyor.

Hocam ben dün 7ZIP ile tüm şansımı denedim Half-Life, CS1.6, cszero ve cszero deleted Scenes'in bulunduğu 3.79GB'lik klasörü Max 1.20GB'ye düşürdüm. Ama bu FitGirl 120GB'lik oyunu bile 40-30GB civarlarına düşürüyor.
Ben ablamızın sıkıştırdıklarını depoluyorum bilgisayarda. Kendim bir şeyle uğraşmıyorum. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. :)

Oyunları küçültmek için LZMA denen özel bir yöntem kullanıyorlar. Bu sayede oyunlar hem daha az yer kaplıyor hem de internetten daha hızlı indirilebiliyor. Sıkıştırma biraz uzun sürüyor ama oyunun kalitesi hiç bozulmuyor. FreeArc ve XTool gibi programlarla yapılıyor bu iş.

FreeArc'ın modifiye edilmiş hali olan xtool aracını kullanıyor. Bu araç sıkıştırmadan fazla precomp, deduplication gibi şeyler de içeriyor. Çoğu oyun dosyaları zaten sıkıştırıldığı için içinin açılıp bir daha sıkıştırılması gerekiyor buna da precomp diyoruz. Her oyun için farklı bir yöntem kullanılıyor. Örnek olarak Elden Ring oyununda ki bdt dosyaları (örneğin: Data1.bdt) zaten sıkıştırılmış durumda ve aynı klasördeki OO2Core ile başlayan DLL dosyası ile bdt dosyalarını kullanıyor. Biz bu dosyalari o DLL ile açıp oodle + Kraken ile tekrar sıkıştırabiliriz. Böylece daha yüksek oranlar elde ederiz. Bu arada sıkıştırma olarak lzma yerine lolz kullanılıyor daha yüksek sıkıştırma için.

Gerekli araçları fileforums sitesinde bulabilirsiniz, yeterli araştırmayla ve denemeyle (ve iyi bir işlemci) aynı sonuçları siz de alabilirsiniz.

Geri
Yukarı Alt