Fizik kitabı önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4284
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 329

4284

Uzman
Makaleler
1
Klasik Mekanik, Elektromanyetizma, Termodinamik, Optik, Modern Fizik ve Astrofizik konularında kitap önerebilir misiniz? Kitabın dili önemli değil, Türkçe İngilizce fark etmez. Uzay mühendisliğine hazırlanıyorum ve bölümü kazanmadan önce o bölümde önüme çıkacak konulara hakim olmak istiyorum, kitaplar üniversite düzeyinde değil de daha basit düzeyde olursa iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu konular üniversite 2-3. sınıf konuları. Son sınıf makine müh. öğrencisi olarak diyebilirim ki konulara önceden hakim olmalık bir şey yok. Şu anda ne gerekiyorsa onu yap, geleceğin işini gelecekte yaparsın. Ayrıca termodinamik gibi bir dersin lisans (üniversite) seviyesinin altında bir düzeyi var mı emin değilim. Çok istekliyim ille de şimdi öğrenmek istiyorum diyorsan Hugh D. Young - Üniversite Fiziği kitabına bakabilirsin. Kitap zaten en temelden başlıyor.

Korkum üniversiteye geçince çok geride kalırımdı kafamdaki şüpheleri rahatlattığınız için çok teşekkür ederim tavsiyenize uyacağım.

Parçacıklar ve sistemler için klasik dinamik- klasik mekanik.
Elektromagnetik teori david j. Griffiths - elektromanyetizma.
Modern fiziğin kavramları - Arthur beiser - modern fizik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…