Flsun T1 alınır mı?

Gorkem.4146

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Kapalı kasa 3D yazıcı istiyorum. Mühendislik filamentler basacağım. Araştırmalarım sonucu creality k1C'yi beğendim ama sorunlu bir yazıcı olduğunu öğrendim ve Flsun T1 almaya karar verdim. Özellikle kullanan arkadaşlar sizce bu yazıcı alınır mı? Muadili ne vardır? Yedek malzeme ve noozle bulma sıkıntısı çerek miyim, bu malzemeleri nereden almalıyım? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Pek aktif olmasa da aktif olarak kullanıyorum diyebilirim, öncelikle yabancı incelemeleri izlediyseniz bu 1000 m/s muhabbetinin doğru olmadığını anlamışsınızdır. Hatta Orca Slicer üzerinden verilen sürelerin bile doğru olmadığını kendim de test ettim, 3 buçuk saatlik baskı 4 buçuk saatlere kadar uzayabiliyor.

Ayrıca pek aktif kullanmamamın başlıca sebebi inanılmaz derecede gürültü yapması. 1500W elektrik süpürgesi çalışıyor sanki yanınızda, fan ve hızı üründen veya filament ayarlarından kısarsanız kabul edilebilir seviyeye geliyor bence. Ancak şöyle söyleyeyim bu yazıcıyı alana kadar diğer yazıcılara gürültülü diyordum.

Ancak bunlara rağmen piyasadaki makinelerden hızlı, bunu söyleyebilirim. Tek renk baskılarda problem yaşayacağınızı sanmıyorum pek ama PLA baskılarda alternatif model yazıcılara göre kalite farklarına denk geldim. Kaliteli olacak diyorsanız yavaşlatacaksınız mecburen.

Cihaz kurulumu aşağı yukarı 1-1 buçuk saat sürdü, tamamen kılavuzuna bakarak yaptım tek kişi olarak, yanınızda birisi olursa çok daha hızlı olabilir ve montajladığınızda koyacağınız yeri iyi seçin çünkü devamlı taşınacak bir şey değil maalesef.

Baskı plakası bence yeterli, tek problem yaşadığım kısım kare-dikdörtgen parçalar biraz büyük kalırsa sorun oluyor, dikine basarak (optimal 30 cm maks.) bir nebze tolere edebilirsiniz ama bu sefer hem süre hem destek, kalite gibi farklar oluşabilir. Dediğim gibi hızlı basacaksanız kaliteden ödün veriyorsunuz bir nebze ama berbat değil elbette. Akış, soğutma vs stok ayarlarını kullanıyorum her filament için. Hızlı yazıcı olduğu için standart akışın biraz yoğun olması gerektiğini düşündüğüm için hiç optimal ayar bakmadım açıkçası (standart filament için) ancak NET olarak söyleyebilirim ki High Speed filamentler bariz şekilde farkı ve kaliteyi ortaya koyuyor.

Ayrıca unutmadan söyleyeyim SAMM market üzerinden aldım, aynı gün kargoladılar ve 2 adet mermer rengi iğrenç bir filament otomatik eklendi sepette, kalitesi gayet iyiydi ancak rengi berbat bence. Mail atıp değişim talep edince de maalesef olmaz dediler. Stok eritmeye çalışılıyor gibi geldi bana.

Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…