Font düzenleyici önerisi

Hasan Merkit 61

Moderasyon Üyesi
Geliştirici
Makaleler
14
Online, Offline, Windows, Linux inanın hiç fark etmez. FontForge ile bir türlü anlaşamıyorum. Artık hevesimi söndürüyor.

Önerebileceğiniz font düzenleme yazılımı var mı?

Glyphr Stüdyo kullanıyordum. Basit ve güzeldi. Web üzerinden kullanılabiliyordu; hala sunuyorlar mı bilmiyorum.

Glyphr Stüdyo kullanıyordum. Basit ve güzeldi. Web üzerinden kullanılabiliyordu; hala sunuyorlar mı bilmiyorum.
O site sanırım Variable font desteklemiyor. Ama SVG import, export varmış. Eğer işe yararsa Inkscape ile font düzenlemeyi deneyeyim.

O site sanırım Variable font desteklemiyor. Ama SVG import, export varmış. Eğer işe yararsa Inkscape ile font düzenlemeyi deneyeyim.
Inkscape ile çizilen fontlar Glyphr'a aktarıldığında ters dönüyordu hatırladığım kadarıyla. Onun haricinde dediğiniz gibi Variable desteği yok.

@Hasan Merkit, Variable desteği önemliyse baktığım kadarıyla Fontra güzel bir uygulamaya benziyor. Bakmanı öneririm.

Son düzenleme:
Açtığınız dosyanın türü nedir? Font dosya özelliklerinden salt okunur ayarı ne durumda? Ve açtığınız dosya ne dosyası? Sistem fontlarına bazen izin vermeyebiliyor.
UFO formatına dönüştürünce izin verdi. TTF aslında Binary bir uzantıymış. Öğrendim. Programı deniyorum şu anda.

UFO formatına dönüştürünce izin verdi. TTF aslında Binary bir uzantıymış. Öğrendim. Programı deniyorum şu anda.
UFO, .glyphs ve .fontra uzantılarına izin veriyor. Birde salt okunur ayarı aktifse bazen sorun çıkartabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…