Forex ve Trading içerik üreticilerinde güveni nasıl ayırt ediyorsunuz?

Bildiğiniz Türk forex, trading konusunda "larp" yapan saçma gurular kimler?

Bunların hangi davranışlarından onların sahte videolar ve vloglar yaptığını nasıl anlarım?

1 milyon dolar kazandım diyenlerin telegram kanallarına bakıyorum daha telefonundan ses kaydı yollarken sesi berbat geliyor. Milyoner bir insan buna dikkat etmez mi?

XM Global gibi yerlerden onların kodu ile trade etmemizin onlara ne katkısı var?

Bot yazılımları mantıklı mı değil mi ve sürekli 10-20-30 lot ile trade ettiğini gösteren kişiler dolandırıcı mı?

Örnek Video:

Bu kişi dolandırıcı mı?

Tradingden ciddi para kazanıp bu parayı kaybetmeyenleri duymazsın. Ya kazanmayan ya da kazandığını kaybedenlerin sesi çok çıkar sosyal medyada influencer olup geri para kazanmaya çalışırlar.

Bir kişinin takipçilerine özel ya da parayla telegramla olan bir grubu kursu varsa anla ki boş tıraş.

Öncelikle bu kalpazanlar bu işten para kazanıyor olsalar burada sinyal verme derdinde milletin peşinde koşmazlar. Global firmalarda kod ile üye olduğunuzda her kaybettiğiniz paradan kendilerine komisyon geçiliyor. Forex'te kaldıraçlı işlem almak çok tehlikeli bir durum insanın duyguları üzerine oynayan bunun üzerine tasarlanmış bir düzen bu piyasa da %80 yatırımcılar kaybediyor. O yüzden boşuna paranızı bu piyasalarda timsahlara vermeyin. Gidin düştükçe altın alın gece rahat uyursunuz.

Amaç kaybetmek değil benim açımdan.
Kazancım da olsun kaybı da revize edeyim.

Videolarında 0.01 lot gibi değerlerle bir sürü uyarı yapıyor.
Kalpazan mı değil mi dolandırıcı mı anlayamıyorum. Vip grubu var ve Google Docs ile form doldurma sonrasında sanırım ücretsiz olarak gruplarına alıyor insanları. Esas parayı bottan kazandığı belli ve sanırım güvenli ve agresif diye iki tane seçenek belirlemişler. Youtube'da o şekilde gördüğümü hatırlıyorum. Gerçekten nedir bu işlerin kazancı ve amacı neden bu şekilde insanların gözüne soka soka videolar yapıyorlar? Dışarıda kandırdığı birileri olsa bulup da cezasını kesmezler mi?

YTD saçmalığına sığınıp her şeyi bir sisteme mi oturtuyorlar?

Kazandığımdan da değil, kaybettiğimden öyle mi?
Yani işlem girmeleri yetmiyor bir de kaybetmeleri için o zaman bota ona göre strateji kodlayıp kaybetmemizi sağlıyor olabilirler mi?

Dostum bu kadar sorgulamana gerek yok. Ben sana kesin ve net diyorum finansta kimseye güvenme yalnızsın. Bildikleri hep doğru olan biri olsa kimseye söylemez zaten öyle biri de yok. Insider değilsen bu işlere bulaşma para kaybedersin sistem öyle tasarlanmış ki para kazanıp tutman imkansıza çok yakın ve hiç kazanmaman daha olası zaten. Yatırım yap geç trading boş ver.

Adam YT videosuna bot basmış zaten 240bin izlenme var 40 yorum var yorumlar da 1 2 like.

Hangi videosuna bot basmış, dediğiniz sayılar bu videoda değil galiba? Videolarda beden dili ile ilgili bir tespitiniz oldu mu mesela? Ben çok garip şeyler yakaladım da ondan soruyorum.

Hızlı bir şekilde zengin olduğunu söyleyen varsa kaçın oradan.

Nasıl barınabiliyor ve bu kadar rahat nasıl olabiliyorlar?
Kendi söylediği yalana inanırken beden dili sinyal vermez mi?
Videoları cutting yaptığı için mi anlaşılmıyor? Hangi metriklere bakmalıyım daha net anlamak için?

Yalan söylemek düşündüğünüzden daha kolaydır. Traderlere bakıp pek bir şey öğrenemezsiniz.

Yalan söylemek düşündüğünüzden daha kolaydır. Traderlere bakıp pek bir şey öğrenemezsiniz.
O zaman bilanço okuma veya değerlendirme eğitimi alıp tahtacı ve spekülasyon mantığını öğrenip temel-teknik analizle kendi çıkarımlarımla işlemler yapmam, bol bol backtestler mi yapmam gerekir? Öneriniz nedir?

Dışarıdan edindiğiniz bilgi size pek fayda sağlamaz. Piyasanın çoğunluğu BlackRock gibi varlık yönetim firmalarına veya özel sermayeye hitap ediyor. Firmaların içinden bilgi alabiliyor ve siyasete doğrudan el üzerinden hakimler. Bazı metrikler dışarıdan şirket hakkında bilgi verebilir ama çoğu hareket trendlere ve bu büyük oyuncuların hareketlerine göre değişiyor. Yani trader'lık çok videodaki arkadaşların dediği gibi değil. Finansal okur yazarlığınızı arttırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…