"ben ASUS anakartımda BIOS ayarlarında ilk olarak "ASUS multi Core enhancement" ayarını (disabled-enforce all limits) olarak seçtim. MSI için buna benzer bir ayar var mı bilmiyorum. Ardından internal CPU Power management içerisinde yer alan "CPU Core /cache current limit Max" değerini otomatik değer yerine 400a sabitledim.
"Long duration package Power limit" 253 watt ve "current short duration package Power limit" 253 watt yapmalısın.
Son olarak.
BIOS'ta yer alan extream tweaker da yer alan (bazı kişilerde bu görünmeyebilir bu sayfada en üstte yazması gerekiyor AI overclock tuner ın üstünde çıkması lazım) çıkmıyorsa bile üstte yaptığımız ayarlamalar işlerini çözücektir.
Intel default seçeneğini seçerek, evet diyoruz son olarak benim F10 basıp save and exit diyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz."
Bu alıntıladığım bir mesaj başka bir forum sitesinde 14900k için yapılmış bende aynılarını yaptım ve şu an saatlerdir crash yemeden oyun oynuyorum
MSI BIOS'u için aynı sorunu aratabilirsin sanırım. Eğer bulamazsan kendin uzunca bir inceleme yapmanı öneririm BIOS'unda eminim benzeri ayarlar karşına çıkar deneye yanıla düzeltebilirsin sanırım.