Format atmaya çalışırken BIOS'a atıyor

Keremefe_1

Becerikli
Bilgisayarımda bir sorun vardı, ondan dolayı format atacaktım. Flash belleği vesaire hallettim F11'e basıp girdiğim zaman flash bellek gözükmüyor. İlk denediğim zamanda da menüye girse de disk seçiminde sorun çıkıyordu ondan dolayı kasadan kurmak istediğim disk dışındakileri söktüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB belleği ne ile hazırladınız? UEFI sistemde eğer USB bellek BIOS/MBR modunda hazırlandı ise boot menüde gözükmeyebilir.

Bir de sistemdeki diskiniz nedir? Hangi disk seçiminde sorun oluyordu? Format ekranındakinde ise diskiniz arızalı olabilir.

Diski kontrol etmenizde fayda var. Sağlıklı bir USB bellek ile Rufus aracılığı ile yazdırmayı deneyin. Ayrıca indirmiş olduğunuz sitelere dikkat edin. Dosyaları bozukta olabilir. Resmi sitelerden indirmek daha mantıklı. Microsoft sitesinden veya buradan direkt medya dosyasını indirin;

Rufus ile Windows 10'u GPT olarak kurdum USB belleğe. Disk olarak da 3 adet diskim vardı biri 500 GB HDD biri 128 GB SATA SSD (normalde bu SSD'ye önceden Windows kuruyordum ama sağlığı artık çok düştüğü için kullanamıyorum) bir de asıl kurmak istediğim 240 GB'lık SSD. 500 GB HDD ve 128 GB SSD kasadan çıkardıklarım.

Windows 10 olarak kuruyorum Microsoft'un kendi sitesinden. Şimdi bir daha baştan kuracağım denemek adına.

GPT olarak değil, MBR olarak seçin hocam, kendisi otomatik ayarlıyor zaten. Ama Windows 10 biliyorsunuz desteği kesildi. 11 kurmanızda fayda var. 11 yaygınlaştı artık.

GPT olarak değil, MBR olarak seçin hocam, kendisi otomatik ayarlıyor zaten. Ama Windows 10 biliyorsunuz desteği kesildi. 11 kurmanızda fayda var. 11 yaygınlaştı artık.

Anakartım Colorful B450, biraz sıkıntılı bir BIOS menüsü var. Ondan dolayı önceden de yaptığım gibi ilk başta Windows 10 ile kurup sonradan Windows 11'e geçirmek daha mantıklı geliyor.

Anakartım Colorful B450 biraz sıkıntılı bir BIOS menüsü var ondan dolayı önceden de yaptığım gibi ilk başta Windows 10 ile kurup sonradan Windows 11'e geçirmek daha mantıklı geliyor.

Ama isterseniz yine de işlemi iptal edip Windows 11'e çevirebilirim.

Windows 11 dediğim gibi daha uygun olur, temiz kurulum her zaman için daha iyidir bundan emin olun. İşletim sistemi o esnada Bug'a girebiliyor. Başıma gelmişti, yükseltme yaptığım için sistem sapıtmıştı biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…