Çözüldü Format Sonrası Sanal Makineler Çalışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Windows Vista
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 529
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar, Bilgisayarıma geçtiğimiz günlerde format attım. VMware Workstation kullanıyordum normalde. Dün denediğimde XSAVE gibi bir hata verdi. Baktım Hyper-V ile ilgiliymis sanırım, ben de açık bile değildi. Sonra VirtualBox deneyeyim dedim, onda da Python ve Win32 gibi bir hata verdi. Python kurdum internette yazdıkları için bu sefer o hata geçti başka hata geldi. Bunun nedeni nedir? Acaba işletim sistemi mi bozuk kuruldu? Açıkçası son formatımı Ventoy ile atmıştım, normalde hep Rufus kullanırdım. Ondan şüpheleniyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
@VENGEANCE ANGEL @Görkem biliyorum sanallaştırmayı çok önceden açmıştım zaten.

Format attım, iki farklı Windows 8.1 isosu denedim sorun aynı.

12 Ocak Edit:

Sorunu VMware Workstation 16 kurarak çözdüm. İnternette aradığıma göre 17.5 ile yeni nesil işlemcilere geçmişler. Hatanın sebebi buymuş. 17.0'da düzgün çalışıyordu. Ayrıca VMware Workstation Player'lar için de bu geçerli. Ama halen VirtualBox'ın çalışmama sebebini bilmiyorum.

Şurdan bak hocam intel ya da amd kullanıyorsan ona göre sanallaştırmyı aç.

@VENGEANCE ANGEL @Görkem biliyorum sanallaştırmayı çok önceden açmıştım zaten.

Format attım, iki farklı Windows 8.1 isosu denedim sorun aynı.

12 Ocak Edit:

Sorunu VMware Workstation 16 kurarak çözdüm. İnternette aradığıma göre 17.5 ile yeni nesil işlemcilere geçmişler. Hatanın sebebi buymuş. 17.0'da düzgün çalışıyordu. Ayrıca VMware Workstation Player'lar için de bu geçerli. Ama halen VirtualBox'ın çalışmama sebebini bilmiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…