Çözüldü Format sonrasında M2 SSD disk yönetiminde görünmüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tanerico
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 405
  • Etiketler Etiketler
    sorunu
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tanerico

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

AMD bir sistem kullanıyorum ve geçtiğimiz günlerde format atma gereği duydum. Ancak format sonrasında her nedense BIOS üzerinde M.2 sürücülerim görünmesine rağmen disk yönetiminde görünmediği için sürücü oluşturamıyorum. Sizce sebebi ne olabilir? Değerli yardımlarınız için teşekkürler.

Çözüm
CMD üzerinden SSD gözüküyor mu bir onu kontrol edebilir misiniz, disk yapısı dinamik veya farklı bir şey de olmuş olabilir?

Her şeyi denedim hocam çok garip bir yerden çözüldü sorun denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Depolama alanları havuzu sil dedim sonra görünür hale geldi ne alaka anlamadım.

Aygıt yöneticisinde gözüküyor mu? Disk yönetimine girip ekran görüntüsü atar mısın?

Format sırsında, sitemin hangi sürücüye kurulacağını seçtiğimiz, diskleri biçimlendirip hatta sildiğimiz bir ekran geliyor. Burada bazen sildiğimiz diskleri yeniden oluşturmadığımız için format sonrası görünmeyebiliyorlar. Başıma birkaç kere gelmişti. Böyle bir hata yapmış olabilir misiniz?

Bilgisayarım sekmesine sağ tıkla yönet sekmesinden disk yönetimine geldiğinizde bütün diskler orada gözükür..

Aygıt yöneticisinde gözüküyor mu? Disk yönetimine girip ekran görüntüsü atar mısın?
tabii ekliyorum hemen.

Bilgisayarım sekmesine sağ tıkla yönet sekmesinden disk yönetimine geldiğinizde bütün diskler orada gözükür..
maalesef görünmüyor.

tüm sürücüleri orada gördüm her zaman yaptığım gibi tüm bölümleri temizleyip sonrasında bolüm 0 sürücüsüne yükledim ancak sonrasında ne olduysa biosta görüyorum ancak tanımlama yapamıyorum.

Dosya Ekleri

• Disk Yönetimi.webp
    32,9 KB · Görüntüleme: 79

Sistemde tek disk mi var?

Bios Ekranında vmd seçeneğini devre dışı bırakıp ayarları F10 ile kaydedip deneyebilirsin.

Hocam sanırım bu durum intel ile alakalı bir driver sorunu bütün anakartları bilmiyorum ama olmayabilirde

windows iso'yu rufus ile yazdırırsanız sanırım bu hatayı çözersiniz

Son düzenleme:
Hocam sanırım bu durum intel ile alakalı bir driver sorunu bütün anakartları bilmiyorum ama olmayabilirde

windows iso'yu rufus ile yazdırırsanız sanırım bu hatayı çözersiniz
Iso aslında site üzerinden (techolay) indirdiğim iso idi rufus ile yükleme yaptım ancak olabilme ihtimaline karşı tekrar deneyip bilgi vereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…