Çözüldü Formattan sonra D diskinin yetkisi alınamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

djoguzhan55

Çalışkan
Merhaba,

2 gün önce format attım. C ve D olarak 2 adet M.2 SSD diskim var. C'de sadece sistem dosyaları var, D'de ise Steam oyun dosyaları ve normal dosyalarım var. Buraya kadar her şey normal ama şöyle bir problemim oldu. Formattan sonra Steam uygulamasını C'ye kurdum, D'yi Steam'e tanıttım. Dosyalar depolama kısmında gözüküyor ama kütüphanede yüklü olarak gözükmüyor. Ben de Steam'e yönetici izni verdim, yüklü olarak gözükmeye başladı ama bu sefer de hem Windows ile kendi kendine açılmamaya başladı hem de mesela Wallpaper Engine normalde sistemle beraber başlaması lazımken açılmamaya başladı.

D diskinin iznini tamamen almam lazım ama ne yaptıysam alamadım.

Soru 1: Windows 10 formatı tekrar atsam sorunum çözülür mü? Pek ümidim yok şahsen.
Soru 2: D'yi tamamen taşınabilire veya sistemimde takılı olan SSD ve HDD'ye taşısam ve D'yi formatlayıp tekrar dosyaları içine atsam tanır mı?
Soru 3: Direk Windows 11 formatı atsam dye hiç ellemeden bir çözüm olur mu? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam biraz önce Windows 11 Home'lu olan versiyon formatı attım ve masaüstüne geldim, driver veya farklı bir şey kurmadan direk Steam'i kurdum, Windows 10'daki gibi 5-6 oyun yüklü gözüküyor gerisi yokmuş gibi gözüküyor, Steam'in oyun dosyaları yüklü olan common dosyasına girip kütüphanede gözükmeyen oyunlara girdiğimde ise yönetici izini istiyor.

Edit: 2 gün sonunda formattan sonra çözüm olmadığını görünce, D de bulunan bütün her şeyi C ve E disklerine bölüştürüp taşıdım, tekrar biçimlendirdim D diskini ve oyunları-dosyalarımı geri taşıdım sorunum çözüldü.
Winaero tweaker indirdikten sonra uygulama ayarlarından "take ownership" ayarını sağ tık bağlam menüsüne ekleyip sahipliğini almak istediğiniz klasöre uygulamayı dener misiniz?

Winaero tweaker indirdikten sonra uygulama ayarlarından "take ownership" ayarını sağ tık bağlam menüsüne ekleyip sahipliğini almak istediğiniz klasöre uygulamayı dener misiniz?

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler, reg dosyası olarak başka bir forumdan hazır olarak indirdim ve C-D'yi baştan sona hepsinin sahipliğini aldım ama yine aynı sorunum devam ediyor, üstüne çalışan iCUE programım fatal error vermeye başladı sahiplik aldıktan sonra.
Masaüstünde gözüken reg dosyları ile yaptım, iCUE normalde çalışıyor RAM'leri ve RGB'li bir donanımı daha görüyordu şu an hem görmüyor hem de ICUE'yi bilgisayardan kaldıramıyorum.

Arama yerine UAC yazın ve gelen ekranda en alta alıp deneyin. Olmazsa yerel yönetici hesabı açıp deneyin.

Hocam denetimi hem sürekli sormasından dolayı sevmediğimden kapatmıştım hem de bu sorun ortaya çıktığında tekrar bir kapat-aç yaptım ama değişiklik olmadı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.webp
    379,9 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_6.webp
    260,5 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Recep abinin yaptığı gibi yaptığımda bilgilerim vs ana hesapta kalmaz mı? Format atmış gibi temiz bir kurulum gelmez mi?
Mevcut kullanıcı hesabını silmeden yerel yönetici hesabini aç. Bildiğim kadarıyla uygulamalarına o hesaptan da erişebilmen gerek.
Yerel yönetici hesabını açmak için komut istemini yönetici olarak açıp şu komutu yaz.
net user administrator /active:yes

@djoguzhan55, yerel hesap açmak format atmak değildir. Dosyalara falan zarar gelmez.
Arkadaş dosyaların ana hesapta kalacağını dolasıyla yerel hesapta erişemeyeceğini söylemek istiyor galiba. Yerel hesap açınca bende de öyle olmuştu, bilgilerim diğer hesapta format atmış gibi temiz bir masaüstü gelmişti.

@4584, masaüstü zaten özelleşebilen bir yer. Her kullanıcı kendine göre yapabilir. Sonuçta dosyalar falan kalır. Yönetici olan hesap dosyalara ulaşabilir. Bazı yerlerde örnek olarak bazı firmalarda yerel hesaplar kısıtlı da olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…