Çözüldü Formattan sonra D diskinin yetkisi alınamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

djoguzhan55

Çalışkan
Merhaba,

2 gün önce format attım. C ve D olarak 2 adet M.2 SSD diskim var. C'de sadece sistem dosyaları var, D'de ise Steam oyun dosyaları ve normal dosyalarım var. Buraya kadar her şey normal ama şöyle bir problemim oldu. Formattan sonra Steam uygulamasını C'ye kurdum, D'yi Steam'e tanıttım. Dosyalar depolama kısmında gözüküyor ama kütüphanede yüklü olarak gözükmüyor. Ben de Steam'e yönetici izni verdim, yüklü olarak gözükmeye başladı ama bu sefer de hem Windows ile kendi kendine açılmamaya başladı hem de mesela Wallpaper Engine normalde sistemle beraber başlaması lazımken açılmamaya başladı.

D diskinin iznini tamamen almam lazım ama ne yaptıysam alamadım.

Soru 1: Windows 10 formatı tekrar atsam sorunum çözülür mü? Pek ümidim yok şahsen.
Soru 2: D'yi tamamen taşınabilire veya sistemimde takılı olan SSD ve HDD'ye taşısam ve D'yi formatlayıp tekrar dosyaları içine atsam tanır mı?
Soru 3: Direk Windows 11 formatı atsam dye hiç ellemeden bir çözüm olur mu? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam biraz önce Windows 11 Home'lu olan versiyon formatı attım ve masaüstüne geldim, driver veya farklı bir şey kurmadan direk Steam'i kurdum, Windows 10'daki gibi 5-6 oyun yüklü gözüküyor gerisi yokmuş gibi gözüküyor, Steam'in oyun dosyaları yüklü olan common dosyasına girip kütüphanede gözükmeyen oyunlara girdiğimde ise yönetici izini istiyor.

Edit: 2 gün sonunda formattan sonra çözüm olmadığını görünce, D de bulunan bütün her şeyi C ve E disklerine bölüştürüp taşıdım, tekrar biçimlendirdim D diskini ve oyunları-dosyalarımı geri taşıdım sorunum çözüldü.
Dosyalar kalıyor fakat dosyaları vs yeniden yüklemek gerekiyor diye hatırlıyorum.

Dosyalar kalıyor fakat dosyaları vs yeniden yüklemek gerekiyor diye hatırlıyorum.

Birazdan deneyeceğim hocam, dışarı çıktım 10 dk'lığına, siz bu problemi yaşadığınızda sizin sorununuz neydi? Çözüm olmuş muydu hocam?

@4584, onlar oluyor. Kısayol falan tekrar atanabilir. Burada Microsoft, yeni kullanıcıya temiz bir masaüstü vermeyi tercih etmiş.

Merhaba hocam tekrardan, videodaki gibi hesap oluşturup denedim ama normal kullanıcı hesabımdaki hataların aynsını almaya devam ediyorum.

Tekrardan format atmaya karar verdim ama Win10 mu atayım tekrardan yoksa Windows 11 mi?

Bir de diğer konu D'yi e sürücüsüne ve taşınabilir HDD'ye alsam ve formattan sonra sürücülerden D'ye Steam kütüphaneye tekrar tanıtsam çözüm olur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 68
@djoguzhan55,
Tekrar format atsanız dahi sorunun devam etme ihtimali var.
İşletim sisteminiz nedir? Home? Pro?
D olarak bahsettiğiniz diski daha önce sistem diski olarak kullandınız mı?
Disk yönetimine girerek ekran görüntüsü atar mısınız?

Ben de sorun yaşayacağımı tahmin ediyorum hocam Windows 10 Pro kullanıyorum, D diskine 1 kere bile Win kurulmadı, ikisini de yeni aldım zaten C'yi formatlayıp kullanmaya başladım D'yi biçimlendirme yapıp, 2 adet HDD vardı sistemimde içinde bulunanları tamamen D'ye taşıdım ve HDD'leri biçimlendirip sistemimden söktüm yaptığım tamamen buydu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.webp
    105,7 KB · Görüntüleme: 67
Konuyu ve mesajları tekrar okudum ama dikkatimden kaçmış olabilir.
Bu sorunu D diskinde bulunan tüm dosya ve klasörler için aynı şekilde yaşıyor musunuz yoksa sadece steam klasörü gibi belli klasörlerde mi?

Yukarıda sorduğumdan bağımsız olarak :
Sorun yaşadığınız diski başka bir PC ye takma imkanınız var ise deneyin ve bir farklılık var mı bakın. Başka PC de aynı sorun yaşanmıyor ise mevcut PC nizde format atarak veya atmadan da çözüme ulaşmanız mümkün olabilir. Format atmaya karar verirseniz olası tüm sorunları önlemek için format esnasında sistemi kuracağınız disk dışındaki diskleri kasadan çıkarıp öyle kurulum yapın. Diğer diskleri kurulumdan sonra takabilirsiniz.

Hocam normalde sadece D'nin genelindeydi ama şu an C'de bulunan iCUE programının kaldırmaya çalışıyorum, hata alıyorum, galiba bir şeyi düzeltelim derken cyide bozduk mu naptık?

D diski M.2 formatında, e diski SATA kablosu ile bağlı sadece C kalacak şekilde sökeyim mi ikisini de hocam? Bunları söktürmenizin sebebi bir şeyi mi tetikliyor olabileceği hocam?

Benim aklım hala şeyde hocam, D'yi, E'ye ve taşınabilire taşıyıp formatlayıp geri tekrar atmak var aklımda ama boşa uğraşmış olur muyum onun ikilemindeyim.

D diski M.2 formatında, e diski SATA kablosu ile bağlı sadece C kalacak şekilde sökeyim mi ikisini de hocam? Bunları söktürmenizin sebebi bir şeyi mi tetikliyor olabileceği hocam?
Elbette sökmek şart değil ama sistem kurulumu esnasında sadece sistem kurulacak diskin takılı olması küçük veya büyük çıkması muhtemel başka sorunlara da engel olur. Tedbir.
Kaldı ki ek diskleri kurulum sonrası takmanın hiç bir dezavantajı yok.

Ayrıca; sorunun gelmiş olduğu aşama itibari ile format atmanız gerektiğini düşünüyorum.

Ben de kendi kendime şey demiştim hocam, mesela format atarken sürücüler takılı olursa arka planda kurması gereken dosyaları-yetkileri kurar sorun çıkarmaz dedim kendi kendime ama C'ye format atarken zaten halihazırda D takılıydı, o da ayrı bir konu.

Evet hocam şu anki adımda formattan başka yol gözükmüyor benim için, Windows 11 Pro mu önerirsiniz yoksa tekrar Windows 10 Pro mu kurmalıyım?

Disk yönetiminden neye baktınız hocam? Ayrılmamış bölüm filan var mı diye mi?

İster W11 ister W10 olsun farketmez; lisans sorununuz yok ise kesinlikle önerim HOME tercih etmeniz.
W10-W11 arasında ise W11 HOME. olmuyorsa PRO doğal olarak.

Disk yönetiminden baktığım şey... Önceki kurulumlardan kalan sistem kalıntısı bir bölüm var mı.. dinamik vs gibi yapılandırmalar var mı vsvsvs

EK: Takılı sabit diskler konusunda.. Şimdi ve gelecekte sistem kurarken ek diskleri çıkartın.. Sandığınız gibi bir avantajı yok ama dezavantajı olduğu durumlar az değil çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…