Çözüldü Formattan sonra D diskinin yetkisi alınamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

djoguzhan55

Çalışkan
Merhaba,

2 gün önce format attım. C ve D olarak 2 adet M.2 SSD diskim var. C'de sadece sistem dosyaları var, D'de ise Steam oyun dosyaları ve normal dosyalarım var. Buraya kadar her şey normal ama şöyle bir problemim oldu. Formattan sonra Steam uygulamasını C'ye kurdum, D'yi Steam'e tanıttım. Dosyalar depolama kısmında gözüküyor ama kütüphanede yüklü olarak gözükmüyor. Ben de Steam'e yönetici izni verdim, yüklü olarak gözükmeye başladı ama bu sefer de hem Windows ile kendi kendine açılmamaya başladı hem de mesela Wallpaper Engine normalde sistemle beraber başlaması lazımken açılmamaya başladı.

D diskinin iznini tamamen almam lazım ama ne yaptıysam alamadım.

Soru 1: Windows 10 formatı tekrar atsam sorunum çözülür mü? Pek ümidim yok şahsen.
Soru 2: D'yi tamamen taşınabilire veya sistemimde takılı olan SSD ve HDD'ye taşısam ve D'yi formatlayıp tekrar dosyaları içine atsam tanır mı?
Soru 3: Direk Windows 11 formatı atsam dye hiç ellemeden bir çözüm olur mu? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam biraz önce Windows 11 Home'lu olan versiyon formatı attım ve masaüstüne geldim, driver veya farklı bir şey kurmadan direk Steam'i kurdum, Windows 10'daki gibi 5-6 oyun yüklü gözüküyor gerisi yokmuş gibi gözüküyor, Steam'in oyun dosyaları yüklü olan common dosyasına girip kütüphanede gözükmeyen oyunlara girdiğimde ise yönetici izini istiyor.

Edit: 2 gün sonunda formattan sonra çözüm olmadığını görünce, D de bulunan bütün her şeyi C ve E disklerine bölüştürüp taşıdım, tekrar biçimlendirdim D diskini ve oyunları-dosyalarımı geri taşıdım sorunum çözüldü.

Sistemim normal kullanıcı kurulumların üstünde oldugundan, RAM olsun, ekran kartı olsun, işlemci vs olsun Pro'nun yükünü önemsemez diyerek hep senelerce Pro kullandım hocam, Windows 11 Home kurmayı düşünüyorum ama asıl takıldığım olay şu hocam, D'nin yedeğini alıp biçimlenmiş olarak mı Windows 11 kurulumu yapayım, onda kaldım hala hocam, sizce D'yi öyle yapmam bir şeyler değiştirir mi yoksa boşunamı uğraşmış olurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne gereği var önce yapmanın. Belki hiç gerek kalmayacak. Gerek kalırsa da formattan sonra yaparsın arkadaşım.. Format atmadan önce yapmanın bir avantajı yok ki.

@djoguzhan55,
Şunu da ekleyerek son mesajımı yazmış olayım.
Eğer sisteminiz Windows PRO değil de HOME olsaydı çok büyük bir ihtimalle D diski ile ilgili bu sorun hiç ortaya çıkmayacaktı.
Burada demek istediğim şey Home kurarsanız mevcut sorununuzun çözüleceği değil, bu sorunun sebebinin önceki kurulumunuz olan Windows 11 Pro'dan kaynaklanmış olabileceği.

Son düzenleme:

Hocam biraz önce Windows 11 Home'lu olan versiyon formatı attım ve masaüstüne geldim, driver veya farklı bir şey kurmadan direk Steam'i kurdum, Windows 10'daki gibi 5-6 oyun yüklü gözüküyor gerisi yokmuş gibi gözüküyor, Steam'in oyun dosyaları yüklü olan common dosyasına girip kütüphanede gözükmeyen oyunlara girdiğimde ise yönetici izini istiyor.

Edit: 2 gün sonunda formattan sonra çözüm olmadığını görünce, D de bulunan bütün her şeyi C ve E disklerine bölüştürüp taşıdım, tekrar biçimlendirdim D diskini ve oyunları-dosyalarımı geri taşıdım sorunum çözüldü.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-06 at 23.49.17 (1).webp
    139,1 KB · Görüntüleme: 61
  • WhatsApp Image 2025-03-06 at 23.49.17.webp
    116,7 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…