- Makaleler
- 43
Selam, ilk öncelikle sistemimi yazayım:
Grafik ayarlarım ise şu şekilde:
Oyunu pencereli tam ekranda oynamamın sebebi, tam ekranda oynadığım zaman oyunun çok daha fazla kasması ve ekran yenileme hızının 120 Hz'den 30 Hz'e düşmesi.
Bu grafik ayarları ile ortalama 60-80 FPS civarlarında oynuyorum ancak oyun ne yapıyor olursam olayım sürekli 2-3 saniyeliğine donuyor.
MSI Afterburner ile kullanım değerlerine baktığım zaman oyunun donma esnasında ekran kartı kullanımının %0-%10'lara kadar düştüğünü gördüm. Bu donma o kadar sık yaşanıyor ki neredeyse her 5-10 saniyede bir bu durum yaşanıyor.
Çözüm için yaptığım şeyler ve ek bilgiler:
- İşlemci: Intel i5-6200U
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce 940M 2 GB
- RAM: 8x2 16 GB RAM (DDR 3 galiba)
- 500 GB Kingston SSD, 1 TB HDD
Grafik ayarlarım ise şu şekilde:
Oyunu pencereli tam ekranda oynamamın sebebi, tam ekranda oynadığım zaman oyunun çok daha fazla kasması ve ekran yenileme hızının 120 Hz'den 30 Hz'e düşmesi.
Bu grafik ayarları ile ortalama 60-80 FPS civarlarında oynuyorum ancak oyun ne yapıyor olursam olayım sürekli 2-3 saniyeliğine donuyor.
MSI Afterburner ile kullanım değerlerine baktığım zaman oyunun donma esnasında ekran kartı kullanımının %0-%10'lara kadar düştüğünü gördüm. Bu donma o kadar sık yaşanıyor ki neredeyse her 5-10 saniyede bir bu durum yaşanıyor.
Çözüm için yaptığım şeyler ve ek bilgiler:
- Oyunun dosyalarını doğruladım.
- DirectX 11'e aldım (FPS 10-20'lere düştü.)
- DirectX 12'ye almaya çalıştım (Oyunu yeniden başlatmama rağmen tekrar DirectX 11'e döndü, kısacası DirectX 12'ye alamadım oyunu.)
- NVIDIA Denetim Masası ayarlarım yüksek FPS için olması gerektiği gibi.
- Windows Grafik Ayarlarında Fortnite'ı seçerek "Yüksek Performans" seçeneğine aldım.
- NVIDIA Denetim Masası'nda "Program Ayarları" bölümünde Fortnite'ı seçtim.
- Windows 10 son sürümde.
- Sürücülerim güncel.
- Windows Güç ayarlarım yüksek performansta.
- Bilgisayar gayet soğuk ve serin, MSI Afterburner'dan baktığım kadarıyla parçalarda o şekilde (Ekran kartı en fazla 60-70 derecelere çıkıyor ancak işlemciyi hatırlamıyorum.)
- İnternet bağlantım iyi.
- Sistemde virüs yok.
- Parçalarda herhangi bir overclock yok.
- Arka planda çalışan başka bir uygulama vs. yok.
- Sistemim Fortnite'ın sitesinde yazan en az sistem gereksinimlerine göre gayet yeterli.
Son düzenleyen: Moderatör: