Fortnite sürekli 2-3 saniyelik donma sorunu

Makaleler
43
Selam, ilk öncelikle sistemimi yazayım:
  • İşlemci: Intel i5-6200U
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce 940M 2 GB
  • RAM: 8x2 16 GB RAM (DDR 3 galiba)
  • 500 GB Kingston SSD, 1 TB HDD

Grafik ayarlarım ise şu şekilde:
Oyunu pencereli tam ekranda oynamamın sebebi, tam ekranda oynadığım zaman oyunun çok daha fazla kasması ve ekran yenileme hızının 120 Hz'den 30 Hz'e düşmesi.

Bu grafik ayarları ile ortalama 60-80 FPS civarlarında oynuyorum ancak oyun ne yapıyor olursam olayım sürekli 2-3 saniyeliğine donuyor.

MSI Afterburner ile kullanım değerlerine baktığım zaman oyunun donma esnasında ekran kartı kullanımının %0-%10'lara kadar düştüğünü gördüm. Bu donma o kadar sık yaşanıyor ki neredeyse her 5-10 saniyede bir bu durum yaşanıyor.

Çözüm için yaptığım şeyler ve ek bilgiler:
  • Oyunun dosyalarını doğruladım.
  • DirectX 11'e aldım (FPS 10-20'lere düştü.)
  • DirectX 12'ye almaya çalıştım (Oyunu yeniden başlatmama rağmen tekrar DirectX 11'e döndü, kısacası DirectX 12'ye alamadım oyunu.)
  • NVIDIA Denetim Masası ayarlarım yüksek FPS için olması gerektiği gibi.
  • Windows Grafik Ayarlarında Fortnite'ı seçerek "Yüksek Performans" seçeneğine aldım.
  • NVIDIA Denetim Masası'nda "Program Ayarları" bölümünde Fortnite'ı seçtim.
  • Windows 10 son sürümde.
  • Sürücülerim güncel.
  • Windows Güç ayarlarım yüksek performansta.
  • Bilgisayar gayet soğuk ve serin, MSI Afterburner'dan baktığım kadarıyla parçalarda o şekilde (Ekran kartı en fazla 60-70 derecelere çıkıyor ancak işlemciyi hatırlamıyorum.)
  • İnternet bağlantım iyi.
  • Sistemde virüs yok.
  • Parçalarda herhangi bir overclock yok.
  • Arka planda çalışan başka bir uygulama vs. yok.
  • Sistemim Fortnite'ın sitesinde yazan en az sistem gereksinimlerine göre gayet yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartın 11 destekliyormuş şimdi baktım da o yüzden olmuyor.

Hem DxDiag’da, hem de internette desteklediği yazıyor ama.

Çözemezsin. 6750 XT ve 12400F'li cihazımda da denediğim 3060 Ti, 3080 sistemlerdede aynı sorun var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…