Forumdaki oyunlara "abartılıyor" denilen kitle var

Oyunu abartan kitle, ister istemez, oyunu oynamamis kisiler icin beklentiyi tavan yapmasina sebebiyet verdigi icin, bunun sonucunda oyunu oynayinca istedigini, bekledigini tam olarak alamiyor. Abartmayin kardesim hicbir oyunu, abartmanin kimseye bir faydasi yok, bir mantigi da yok.

Hayatında oyun oynamamış kitle oyunlarla tanışınca böyle oluyor maalesef. Aynı durum dizi, anime, film ve müzik sektöründe de var. Hızlı tüketim çağının bir sonuçları. O kadar hızlı tüketmeye alışmışlar ki, iki dakika dinlenip tükettiği içeri sindirmek tatminsizlik yaratıyor insanlarda.

Konudan bağımsız, zamanında basit bir eğlence aracı olan oyunların giderek dev bir sektöre, güzel çekim açılarıyla harika hikayesiyle uzun saatler vaad ederek insanın psikolojisine etki edecek kadar büyük yapımlar çıkartması harika bir gelişim değil mi? Eskiden ataride mario oynardık, şimdi devasa bütçelerle yapılan şeyler oynuyoruz ve üç ay beş ay bu oyunlar konuşuluyor. Bazı insanlar hala oyunları sadece eğleneyim çıkayım gibi görüyor, yeni nesil oyunlar da uzun saatler isteyince o kadar katlanamıyorlar. Hak veriyorum ama yeni nesil oyunlar bir filmin içinde olmak gibi, izlemiyorsun ve karakteri sen yönlendiriyorsun o yüzden karakterlerle daha güzel bağ kuruyorsun, bence muhteşem bir şey.

Bu durumun oyunlarla alakası yok. İnsanlarda kişisel görüş diye bir kavram kalmadı. Ben sevmiyorum diyen sayısı az. Genellikle "çöp, berbat" gibi direkt ifadeler çıkıyor insanların ağzından. "Bana hitap etmiyor, benlik değil" gibi ifadeleri neredeyse hiç görmüyorum. Herkes kendini turnusol sanıyor. İnsanların giyim, aktiviteleri, dinledikleri müzik, izledikleri için... Her şeyde tekillik istiyorlar. Dünyanın renkleri kayboldu. Yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…