Forumlar kaç yıl daha devam eder?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozgunokia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 455
  • Etiketler Etiketler
    eder kaç

ozgunokia

Yetkin
Makaleler
1
Techolay gibi bir sürü forum var. Bence en aktif sayısı olan bu forumlar. Bunlar sizce ne zamana kadar aktif durur? Ben şahsen hep aktif olmasını isterdim. Çoğu sorunuma çözüm olan forumlardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında günümüzde bile forumlara ihtiyaç yok. Çünkü arama motorundan istediğin her şeyin çözümünü bulabiliyorsun. Buradaki amaç zaman geçirmek ve insanlarla etkileşim içinde olmak, sohbet-muhabbet yani.

Yapay zeka gibi sistemler daha çok geliştiği için 10 yıl sonra forumlar kalmaz diye tahmin ediyorum. Kalsa da tek tük kullananlar olur.

İnternette gerçek insan görebildiğimiz tek yerler oldukları zaman kullanımları da çok çok azalmış olacak.

Eskiden o forum sitelerinde "Yardımlaşma" denen bir kavram vardı. Şimdi o yardımlaşmalar neredeyse yok denecek kadar azaldı artık. Çünkü o forumların üyeleri yıllar geçtikçe kendi kabuğuna çekilmeye başladılar. Bu yüzden de o eski popüleritisini girerek kaybediyor maalesef.

Yani artık yapay zeka'da gelişmeye başlıyor İnstagram Tiktok X Facebook gibi platformlar gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Haliyle de hype azalmaya başlıyor. Bilemedim en az 15-16 sene de ölmeye başlar diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…