Yer
Başkent
RTX 5060 ekran kartı için 1200p ekranda Forza 5 düşünüyorum. Forza 6 biraz ağır kaçabilir; optimizasyon ve VRAM sorunlu diye biliyorum.
Araba simülasyon ve yarış tarzında ilk oynayacağım oyun olduğu için ikisini düşündüm.

Amacım, yeri gelir yarışılır, viraj alırım, sakin sürerim veya araba ile redline şeklinde sürmek istiyorum. Seçim yanlış ise belirtin.

Forza 6 çok daha iyi. Aynı laptop ile ikisini de denedim. Forza 5 haliyle daha hafif, 6'da grafikleri biraz kısman lazım. VRAM ve RAM yetmiyor (16GB).

Forza 6 çok daha iyi. Aynı laptop ile ikisini de denedim. Forza 5 haliyle daha hafif, 6'da grafikleri biraz kısman lazım. VRAM ve RAM yetmiyor (16GB).
Sizle aynı cihaz var ama bende RAM 2x16.

DLSS ve frame gen olduğundan yüksekte rahat oynarsın. Forza 6 varken 5'e bakma bile.

Ne kadar düşüyoruz grafikleri?
Extrem veya Ultra açılıyor mu?
Forza gibi bir oyunda genelde yollarda veya gündüz olacağı için RT olmasa da olur, fazla gerektiğini düşünmüyorum her oyunda; Cyberpunk'ta şart ama mesela bence.

RTX 5060 ekran kartı için 1200p ekranda Forza 5 düşünüyorum. Forza 6 biraz ağır kaçabilir; optimizasyon ve VRAM sorunlu diye biliyorum.
Araba simülasyon ve yarış tarzında ilk oynayacağım oyun olduğu için ikisini düşündüm.

Amacım, yeri gelir yarışılır, viraj alırım, sakin sürerim veya araba ile redline şeklinde sürmek istiyorum. Seçim yanlış ise belirtin.
FH 6 alın geçin. FH 5 artık alınabilecek bir oyun değil zaten mapi falan da kötüydü. 3080 10 gb ve 2x8 Ram ile Ultra RT de oynuyordum sorun çıkarmıyordu. Sizde de çıkmaz.

FH6'da ''Environment Texture Quality'' ayarini High'da tuttugunuz ve RT acmadiginiz surece 8GB VRAM'li bir GPU ile sorun olmamasi gerek o cozunurlukte. Grafiksel anlamda FH5'den daha iyi ve FH5'in aksine bu sefer gercekten dolu bir haritada oynuyorsunuz, kocaman bombos bir col yok. Bu yuzden haliyle FH5'den dusuk performans almaniz normal ama bu optimizazyonu kotu bir oyun anlamina gelmiyor.

FH6'da RT konusunda da RTGI Medium veya High oyuna guzel katkilar sunuyor ancak RT yansimalar biraz bos is kaliyor, RTGI da asiri agir zaten, olmasa da olur.

Bu kiyasta kesinlikle FH6.

FH6'da ''Environment Texture Quality'' ayarini High'da tuttugunuz ve RT acmadiginiz surece 8GB VRAM'li bir GPU ile sorun olmamasi gerek o cozunurlukte. Grafiksel anlamda FH5'den daha iyi ve FH5'in aksine bu sefer gercekten dolu bir haritada oynuyorsunuz, kocaman bombos bir col yok. Bu yuzden haliyle FH5'den dusuk performans almaniz normal ama bu optimizazyonu kotu bir oyun anlamina gelmiyor.

FH6'da RT konusunda da RTGI Medium veya High oyuna guzel katkilar sunuyor ancak RT yansimalar biraz bos is kaliyor, RTGI da asiri agir zaten, olmasa da olur.

Bu kiyasta kesinlikle FH6.
Dediğim şekilde oynanmaya müsait mi oyun?

FH 6'da performans anlamında sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, 1080p'de RTX 4060 8GB ekran kartıyla rahat rahat yüksek ayarlarda oynuyorum. Performans olarak gözünüz kapalı alabilirsiniz.

Bu noktada FH 4, FH 5 ve FH 6'da hatırı sayılır bir oynama sürem olduğu için açık bir eleştiri yapayım. Evet, harita olarak FH 6 çok kaliteli ve oldukça doyurucu. Ancak araç çeşitliliği konusunda diğer iki oyundan geride kalmış denebilir. En bilinen bazı ikonik arabalar bile yok.

Yarış konusunda da Forza'nın kendi etkinlikleri hep ralli yarışı tarzında zaten bu konu hakkında fazlasıyla eleştiri aldılar haklı olarak. Ancak online moddaki yarışları fena değil. Yine de FH 6 şu an için daha mantıklı bir seçenek.