Forza Horizon 6 sürekli çöküyor

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Hepinize merhaba. Büyük bir hevesle Forza Horizon 6 satın aldım. Oyunu ilk açtığımda sorunsuz oynanıyordu fakat bazı grafiksel hatalar vardı ve oyun sürücüyü güncelle uyarısı vermişti. Ben de NVIDIA App üzerinden sürücüyü güncelleyip oyuna tekrar girmeyi denedim; ancak bu sefer oyun yapımcı introsundan hemen sonra çökmeye başladı. Enter'a bas ve oyuna gir kısmı gelince oyun hiçbir hata kodu vermeden doğrudan kapanıyor.

Steam üzerinden dosyaları doğruladım. İlk oynadığımda sorun çıkarmayan eski sürücüye DDU ile temiz kurulum yaparak geri döndüm. Shader cache temizliği yaptım. Oyun klasörünü başka bir diske aktardım. Ne yazık ki bunların hiçbirisi çözüm olmadı. İnternette de bu konu hakkında pek kayda değer bir bilgi bulamadım. Bazı yerlerde Citrix Workspace programının bu çökmeye sebep olduğu söylenmiş ama o program zaten bende yüklü değil. Ne yaptıysam çözemedim. Son denememde ise ekteki hatayı aldım. Nasıl çözebilirim, bir fikri olan var mı?

Sistem Özelliklerim:
Lenovo LOQ 15IRX10
5060 100W
i7 13650HX
32 GB RAM
2 + 1 TB SSD

Denediğim Çözümler:
Windows sistem dosyalarını doğruladım
Steam üzerinden oyun dosyalarını doğruladım
Oyunun kurulu olduğu yeri değiştirdim
Grafik sürücüsünü güncelledim
Sürücü sürümünü düşürüp DDU ile temiz kurulum yaptım
Shader cache önbelleğini temizledim

Bu hatayı 20 denemenin 1 ya da 2 tanesinde falan veriyor sadece.

Selam,

Aklıma gelecek olan neredeyse tüm şeyleri yapmışsınız, zaten oyun hâlâ problemli. Yeni çıkan oyunlar genelde ne olursa olsun biliyorsunuz problemli olabiliyor. FPS düşüşleri, anlık droplamalar, ses problemleri, aracın durduk yere drift atması gibi oyunda hâlâ problemler mevcut, yabancı forumlarda birçok kullanıcı ve özellikle sarı sitede hâlâ bir ton problem yaşayan kullanıcılar yaşamış. Onun için maalesef update beklenmesi gerekecek, gelecek olan update ile muhtemelen sorunlar ortadan kalkar diye düşünüyorum. Sisteminize bir problem yok, oyunu gayet istediğiniz ayarda açabiliyorsunuz ama dediğim gibi güncelleme ile sorun çözülür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sorun bende de var. Introdan sonra çöküyor. Ben çözümü şöyle buldum. NVIDIA App'den ekran kartını Optimus yapıyorum oyuna giriyor. Artık NVIDIA ekran kartıyla oynatmıyor herhalde ama yine de oyuna giriyor. NVIDIA ekran kartıyla oyuna girilmiyor. Siz çözüm bulabildiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…