FPS yüksek gözükmesine rağmen oyunlar kasıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berad21
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 896
  • Etiketler Etiketler
    sorun

berad21

Uzman
Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır oyunlar aşırı kasıyor, normalde böyle değildi bilmiyorum. Bugün bir şeye dikkat ettim, oyun içerisindeyken FPS 200'ken bile oyun oynanmayacak kadar kasıyor. Sanki sahte FPS gibi nasıl anlatsam, oyunun sesini kapatıyorum oyun içindeyken bir "vızzzzz" sesi geliyor o "vızz" sesiyle birlikte FPS'te artıyor ama o ses bitince oyun biraz daha normale dönüyor, FPS'te normale dönüyor.

Hocam yani bu benim aklıma gelmedi mi sanıyorsunuz 1 yıldır yanlış anlamayın ama.
Hocam bilgisayarda kaç tane uygulama çalışıyor? Windows'a format atmayı denediniz mi? Belirli optimizasyon ayarlarını internetten araştırdınız mı? Ayrıca sorun sadece Valorant'ta mı oluyor? Ayrıca oyun yönetici olarak mı çalışıyor?

@berad21 , %1 ve %0.1 FPS değerlerin çok düşük evet, bu gösteriyor ki oyunlarda drop oluşuyor anlık. Ve söylediğine göre sık sık oluşuyor.

• Öncelikle RAM'lerinden şüphelenelim. RAM'lerde bir problem olursa drop yaşayabilirsin. Sanırım 2x8GB RAM'lerin var. Oynadığın oyun 8 GB RAM ile de çalışır muhtemelen. O yüzden RAM'lerini söküp, silgi ile silip tek modül olacak şekilde bütün slotlarda sırayla deneyerek %1 ve %0.1 FPS değerlerini kontrol et.
  • Daha sonra işlemciden şüphelenebiliriz. Ryzen 5 3600 bu oyun için gayet içi bir işlemci aslında. Ama eğer PBO ve CPB açık değil ise, bunları BIOS'tan açıp tekrar %1 ve %0.1 FPS değerlerini kontrol et.
  • Daha sonra ekran kartından şüphelenebiliriz. Bu sorun 1 yıldır var diyorsun. Sorun yaşamadığın dönemdeki eski bir ekran kartı sürücüsünü yükleyip tekrar %1 ve %0.1 FPS değerlerini kontrol et.
  • Hala olmuyorsa, oyunun M2 SSD'ye kurulu olduğunu varsayarak söylüyorum, M2 SSD'nin sağlığını kontrol et. Eğer elinde başka bir SSD var ise oyunu o SSD'ye yükleyip tekrar %1 ve %0.1 FPS değerlerini kontrol et.

Hocam RAM 16'lık direk ekran kartını öyle denemiştim geriye işlemci kalıyor SSD testleride gayet normal sorun işlemcide olabilir mi?

Hocam RAM 16'lık direk ekran kartını öyle denemiştim geriye işlemci kalıyor SSD testleride gayet normal sorun işlemcide olabilir mi?
16 GB RAM'in tek modül olması onda sorun olmayacağı anlamına gelmiyor maalesef. Başka bir RAM ile test etme imkânın varsa test et mutlaka. Drop sorunları RAM'den de kaynaklanabilir çünkü.

İşlemciye gelirsek BIOS'tan söylediğim ayarları bul ve eğer kapalı ise açık hale getir. Hala olmuyorsa belki de sıcaklık sebebiyle işlemcinin frekansı düşüyor olabilir. Çünkü attığın görseldeki sıcaklıklar hoşuma gitmedi. Kasanın yan kapağını açık bırakarak da test et.

Sistemini tahmin ediyorum.

Sistemini tahmin ediyorum.

Hocam altta var ya.

Hocam yedek RAM'i yarın gidip alacağım diğer dediğiniz sistem sıcaklıkları içinde temizlik yapacağım şimdilik sağ olun.

hocam sorunu çözebildiniz mi? Ben de aynı sorunu CS'de yaşıyorum. Bir türlü nedeni nedir bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…