İddia Fransa Masterchef'i; başörtülü olduğu için yarışmacıyı kabul etmemiş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hans
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Dinlere inan insanlar zaten çelişkili bir hayat yaşar, çünkü en basit örnek 3 büyük dinde şu an insanların normalleştirdiği şeyleri yasakladığı durumlar var, modern dünya dinlere uyumlu değil arkadaşlar ne derseniz deyin.

Aşırı saçma yorum açıkçası. Burada sözde medeni denilen yerde iğrenç bir olay yaşanıyor ve burada suçlu sırf Müslüman olsuğu için o kadın mı? İğrençleşmeyin lütfen...
Muhtemelen bu olay hiç yaşanmadı. Tamamen yalan söylüyor zira Fransa'da böyle bir olay olsa mahkemeye gidip hakkını arayabilir ve hatta davayı kazanırdı.

Bu başka bir olay tabii, dediklerinizde haklısınız hatta. Ancak yine de bu olay gerçekse hiç de doğru bir şey değil. Gerçek değil diyorlar ama, bilmiyorum.

Ayrıca bir kişi de her şeyin kurgu olduğu Masterchef demiş. Ben sadece bizimki kurgu sanıyordum

Zaten bizimkiler kurguyu geçti gidiyor saçmaladılar da ben de şahsen yalan olduğunu düşünüyorum, çünkü bizim ülkede halkı kandırmak ve yanıltıcı argümanlar sunup taraflı hale getirmek çok basit, hele ki bir yemek programında böyle bir muhabbet dönüyorsa kurgu olma ihtimali zaten çok yüksek.

Keçinin kıçı her gün açıkmış. Koyunun kıçı bir gün açılmış, keçi ona gülmüş.

Kendi ülkelerindeki ayrımcılığı benimseyen, buna alışan kimseler yalan olduğu bariz olan bir olaya nasıl da tepki veriyor. Yahu sizin ülkeleriniz adam mı oldu da özgürlük, laiklik, insan hakları falan konuşuyorsunuz?

Sizin ülkelerin ikiyüzlülüğüne bakalım mı? Zira ara sıra birinin size bunları hatırlatması, tokat gibi yüzünüze vurması gerekiyor:

Büyük satranç ustası Anna Muzychuk.

Suudi Arabistan’ın kadınlara yönelik kısıtlamalarını protesto etmek için 2017 yılında düzenlenen Dünya Hızlı Satranç Şampiyonası’na ve Dünya Yıldırım Satranç Şampiyonası’na katılmıyor.

Muzychuk, Suudi Arabistan’ın kadınlara yönelik kısıtlamalarına maruz kalmak istemediğini belirterek iki dalda dünya şampiyonluğu unvanını kaybetmeyi göze aldığını ve ilkelerinin arkasında duracağını açıklamış.

Oyuncu Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz Al Saud’un adını taşıyan 2 milyon dolarlık ödülü kazanma fırsatını da gözden çıkarmış.

Suudi Arabistan toplumsal cinsiyet ayrımcılığının en sert yaşandığı ülkelerden biri. Kadınların kamusal alanda hareket edebilmesi için erkek bir koruyucunun izninin gerekliliği, ancak yakın zamanda kaldırılmış. Ülkede şeri kurallar geçerli. Kadınların evlilik ve boşanmaya dair yasal güvenceleri çok kısıtlı.

Prens Muhammed bin Salman önderliğinde Vision 2030 projesi ile ülkede bazı reformist adımlar atılmış; fakat insan hakları savunucuları ülkenin bu konuda halen çok yetersiz olduğunu söylüyor.

Suudi Arabistan’ın kadın hakları savunucularının görüşlerinden dolayı tutuklandığı da görülüyor.

Son düzenleme:
Daha iki gün önce Meta, 405 milyar parametreli ve ağırlıkları açık kaynak olan Llama 3.1 modelini piyasaya sürdü. meta-llama/Meta-Llama-3.1-405B · Hugging Face

Çok klişe olsa da insanlar daha ilerisi için çalışırken biz olduğumuz yerde kaldık. Makineler dillenmeye başladı, biz hala aynı şeyleri dile getirip yeni kelimelerle yeni sorular soramıyoruz. İleri gidemiyoruz bir türlü, sonsuz bir döngünün içindeyiz. Cevaplanmış soruları tekrar cevaplıyor ve en temel konularda anlaşamıyoruz.

Her ülkenin dinamikleri farklı. Masterchef Türkiye'de tepkiyle karşılanır ama Fransa'da bence sıkıntı yok. Buradan diğer ülkelerin yaptıklarına laf söylemek onların bizimkilere söylemesini normal karşılamaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…