FreeDOS Lenovo ThinkBook 16P G6'ya Windows yükleme problemi

tuncay_kaan

Üyecik
Yeni Lenovo bilgisayarıma Recep abinin bu videosu sayesinde Rufus aracılığıyla kurulumunu yaptığım flash belleğimle Windows yüklerken sürücüleri tanımıyor ve kuruluma devam edemiyorum.

Benzer problem yaşayanlar var mı? BIOS'tan Disk Partition yapmaya çalıştığım Lenovo'nun verdiği BIOS ekranı çok kısıtlıydı ve sadece Safe Boot'u açıp kapatabildim. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• windows kurulum ss1.webp
    217,6 KB · Görüntüleme: 20
  • windows kurulum ss2.webp
    212 KB · Görüntüleme: 20
  • VMD ayarı varsa kapattınız mı BIOS'ta?
  • Yoksa hangi VMD sürücüsünü deniyorsunuz?

Merhaba, BIOS'a girdiğimde VMD sürücüsü ayarı göremedim, AMD işlemcili anakarttan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İlk defa AMD'li bilgisayara FreeDOS kurulumu yaptığım için çok bir bilgim yok maalesef. Önceki Intel'li notebook'uma yaparken hiç böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. BIOS'un Advanced ayarlarını açmak konusunda bir bilginiz var mı? Lenovo hiç bilgi paylaşmamış bununla ilgili, denediğim kombinasyonlar da işe yaramadı.

Dosya Ekleri

• lenovo bios ss 1.webp
    237,8 KB · Görüntüleme: 8
  • lenovo bios ss 2.webp
    229,4 KB · Görüntüleme: 7
  • lenovo bios ss 3.webp
    383 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam biraz daha böyle devam ederse cidden onu yapacağım gibi. Düşüncem Windows'la kullanmaktı ama aşırı sinirimi bozdu.

Clonezilla yapımı imajları deneyebilirsiniz hocam belki çözer ama işe yaramazsa gidi cachy OS kurun NVIDIA olduğu için biraz sorun çıkarabilir ama hiç çalışmamasından iyidir zaten Windows çöp Windows 7 sonrası bozdu.

Kurulum sırasında Command Center'a girdiğimde diskpart sekmesinde SSD görülüyor DOA olduğunu çok sanmıyorum. Ayrıca Main'de SSD görülüyor. Kurulum sırasında bilgisayar sürücü okutmamı istiyor zaten o yüzden ilerleyemiyorum. Hangi sürücüyü yüklemem lazım onu da bilmiyorum. Bunlar üretimde halledilmesi gereken şeyler olması gerekmiyor mu, çok can sıkıcı...

Dosya Ekleri

• lenovo bios ss 4.webp
    365,2 KB · Görüntüleme: 6
  • lenovo bios ss 5.webp
    556 KB · Görüntüleme: 6
  • lenovo bios ss 6.webp
    247,9 KB · Görüntüleme: 6
10 saatin sonunda herhangi bir driver göstermem yetti uyumsuz olsa da o ekranı geçmek için ve kurulumum sorunsuz bitti. Yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim, sağlıcakla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…