Çözüldü Frisby 600W 80+ PSU'dan gelen ilginç ses ne anlama geliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
1300

OFFSET

Yetkin
Merhabalar arkadaşlar, 2022 sonlarında ilk hazır sistemimi aldım. İçerisinde Frisby 600W 80+ bir PSU vardı ve bilgisayardan garip bir ses geliyordu. Değişime gönderdim, geri geldiğinde taktım ancak 1-2 hafta sonra aynı ses tekrar ortaya çıktı. İlginç olan durum ise bu sesi sadece sol kulağım duyuyor, sağ kulağım ise duymuyor. Hatta bir link bırakayım:

[ ]

İşte böyle bir ses var. Bu 1.5 senelik süre zarfında hiç kapanma olmadı, 4-5 kez elektrikler kesildi ancak sorunsuz çalışıyor. Ancak bu ses beni rahatsız etmeye başladı. Bana uygun fiyatlı, 500-550W ve 1300TL'yi geçmeyen bir PSU önerir misiniz? İyi forumlar.

Sistemim: Ryzen 5 5500, RTX 2060 Super, 2x8GB DDR4 3200MHz RAM, 5 adet (2 SATA SSD, 1 NVMe SSD, 2 HDD) ve 6 adet kasa fanı bulunmakta.

VX Plus'ı Frisby güç kaynağıyla aynı görenler var şaka gibi Güç kaynağı hakkında bilgi sahibi olmayıp forumlarda okunulan ezbere bilgilerle konuşunca böyle oluyor işte.

Artı -1 Eksi
VX Plus'ı Frisby güç kaynağıyla aynı görenler var şaka gibi

E ic yapidan konusalim o halde, var misiniz? Madem iki model arasinda bolca kalite farki oldugunu soylediniz, kanitlayin herkes gorsun.

...forumlarda okunulan ezbere bilgilerle konuşunca böyle oluyor işte.

Bu ne kaba bir tavir? Bu ozguven nereden geliyor size?

E iç yapidan konuşalım o hâlde, var mısınız? Madem iki model arasında bolca kalite farkı oldugğnu söylediniz, kanıtlayın herkes görsün.

Konuşalım tamam; konuşalım da senin bilgisizliğin, ezbere bilgilerin ortaya çıksın. İç yapıdan anladığı var mış gibi "Gel iç yapı konuşalım." diyor bir de.

Bunlar Aerocool'un sahip olduğu korumalar. Bir güç kaynağında bulunması gereken tüm ana korumalar güç kaynağında bulunuyor.

Bunlar da konu sahibindeki Frisby modelin sahip olduğu korumalar. Baktığımızda SIP'yi göremiyoruz. Bir güç kaynağının SIP'ye sahip olmaması -özellikle 12V kanalından yüksek güç çeken bir ekran kartı sisteme takılıysa- sistem açısından kötüdür çünkü sisteme güç veren güç kaynağında ani dalgalanmaya karşı bir önlem yok. Var olan korumaların ne kadar verimli çalıştığı da zaten ortada.

Bunları bilip bilmeden konuşup insanları yanlış bilgilendiriyorsun. Benden sana tavsiye bir daha bilmediğin konularda biliyormuş gibi konuşma.

Bunlar da konu sahibindeki Frisby modelin sahip olduğu korumalar. Baktığımızda SIP'yi göremiyoruz.

VX Plus'in tek avantaji yani SIP zaten, onun haricinde kendisini Frisby'den ayiran neyi var? VX Plus'in insa kalitesi konudakina gore cok mu iyi, cok mu guzel? Niye ikisini ayni ya da benzer kulvarda gormeyelim? Neden sadece SIP icin yeni PSU masrafi cikartalim konu sahibine?

Sadece SIP mi bir PSU'yu rakiplerinden iyi duruma getiriyor? O zaman A550BN ve PK550D gibi orta sinif PSU'lari da almamamiz gerek.

Kendinizden emin tavirlariniza baktigimda iki guc kaynaginin da PCB'sini gordugunuzu, duruma tamamen hakim oldugunuzu tahmin etmistim ve elinizdeki sebeplerin daha elle tutulur olmasini beklerdim.

...senin bilgisizliğin, ezbere bilgilerin ortaya çıksın. İç yapıdan anladığı var mış gibi "Gel iç yapı konuşalım." diyor bir de.

Benden sana tavsiye bir daha bilmediğin konularda biliyormuş gibi konuşma.

Neden karsinizdaki kisiyi ezme amaci guduyorsunuz merak ediyorum. Neden amaciniz tartismaktan ziyade karsi tarafi yenmek? Neden bu kadar ofkelisiniz? Sadece hayati olmayan bir koruma icin konu sahibine yeni PSU masrafi cikartmak istemedigim icin mi yoksa?

Dusmaniniz degilim, sakin olun cagrisi yapacagim izninizle. Tartisma saglikli ilerlemiyor cunku. Tabii cagrima kulak asarsaniz. İrite edici uslupla bir yere varilmiyor.

Son düzenleme:
"Tek avantajı SIP." deyip SIP eksikliği basit bir şeymiş gibi bahseden biriyle daha fazla güç kaynağı tartışmayacağım. Birkaç sene VX Plus kullandım bu yüzden devre kartına hâkimim ve giriş seviyesi bir güç kaynağı için gayet de yeterli bir devre kartına sahip, hiç açıp da baktın mı sen yoksa forumlarda okuduğun ezbere bilgilerle mi konuşuyorsun? Frisby'nin devre kartını da konudaki herkes az çok tahmin ediyordur diye düşünüyorum. Bu konuya daha fazla mesaj yazmayacağım. Dediğim gibi kullanıp bilmediğin ürünler hakkında biliyormuş gibi yapmamanı öneriyorum sana.

...hiç açıp da baktın mı sen yoksa forumlarda okuduğun ezbere bilgilerle mi konuşuyorsun?

Bakmadim. Forumlarda okudugum ezbere bilgiyle de konusmuyorum, incelemesini okudum. Su ezbere lafini agzimizdan alsak cok guzel olacak.

"Tek avantajı SIP." deyip SIP eksikliği basit bir şeymiş gibi bahseden biri.

Oyle. A550BN gibi ornek verdigim guc kaynaklarinda bu koruma yok. Peynir ekmek gibi gidiyor ve genel performanslari da oldukca tatmin edici, giris seviyesi icin oldukca kaliteliler. SIP tek basina bir PSU'yu kaliteli yapmiyor. Zaten tek sundugunuz veri SIP. Baska bir sey gormedim yazinizda.

Frisby'nin devre kartını da konudaki herkes az çok tahmin ediyordur diye düşünüyorum.

İste ben de bunu demenizi bekliyordum. Frisby'nin ne gibi bir dezavantaji var da VXP karsisinda da onu cok kotu, rezalet yapiyor?

Bir guc kaynaginin ic yapisini gormeden tahminlerle yol alip kotu demek mantikli mi? Kusura bakmayin da burada ezbercilik yapan kim?

Bu konuya daha fazla mesaj yazmayacağım.

Yani, tahminimde yanilmadim. İyi gunler o halde.

Ezbercilik yapan sensin. Açıp devre kartına bakmadan internetten okuduğun incelemeye göre konuşuyorsun, ürünü kullanmamışsın bile. Kullanılan devre kartı ve SIP bulunması gibi şeyler Aerocool'u Frisby'den daha iyi yapıyor. Başta "İkisi aynı." diyordun, ben devre kartı ve SIP farkını ortaya koyunca "Tek avantajı SIP." demeye başladın. Bakalım sırada ne var. Gerçekten komik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…