Sektöre ne lazımdır? Yurt içi ve yurt dışı gereksinimler nelerdir? Yani full-stack olma yolunda gittiğimi varsayalım, güzel bir orta ölçekte SaaS ürünü yapıp deploy edebiliyorum diyelim. Peki ben aç kalır mıyım? Askerden dönünce bu alanlarda iş bulabilir miyim? Figma ile UI/UX tasarım bilmem gerekir mi? Python ile yapay zeka ile mi uğraşayım? Bilir kişi nasıl bulup danışacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum, Next.js ve Nest.js harika TypeScript ikilisidir ama Full Stack unvanının hakkını vermek için mutlaka veri tabanı yönetimi, Docker mantığı ve temel AWS/Cloud bilgisi şart. Figma konusunda sadece gelen tasarımı okumayı bilmen kafi, sıfırdan tasarımcı olmana gerek yok, Python ve yapay zeka tarafına ise şu an odağını dağıtmak yerine, mevcut JS yeteneklerinle AI API'larını projelerine entegre etmeyi öğrenerek fark yaratabilirsin. Döndüğünde orta ölçekli bir SaaS ürününü tek başına kodlayıp yayına alabilecek seviyedeysen, bu proje senin en büyük referansın olur ve hem yurt içinde hem de remote çalışarak asla aç kalmazsın. Mentoru da GitHub projelerine katkı vererek veya Twitter ve LinkedIn'deki yazılım topluluklarında aktif olarak bulabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum, Next.js ve Nest.js harika typescript ikilisidir ama Full stack unvanının hakkını vermek için mutlaka veri tabanı yönetimi, docker mantığı ve temel AWS/Cloud bilgisi şart. Figma konusunda sadece gelen tasarımı okumayı bilmen kafi, sıfırdan tasarımcı olmana gerek yok, Python ve yapay zeka tarafına ise şu an odağını dağıtmak yerine, mevcut JS yeteneklerinle AI API'larını projelerine entegre etmeyi öğrenerek fark yaratabilirsin. Döndüğünde orta ölçekli bir saas ürününü tek başına kodlayıp yayına alabilecek seviyedeysen, bu proje senin en büyük referansın olur ve hem yurt içinde hem de remote çalışarak asla aç kalmazsın. Mentoru da GitHub projelerine katkı vererek veya Twitter ve LinkedIn'deki yazılım topluluklarında aktif olarak bulabilirsin.

Çok teşekkür ediyorum. Böyle bir yoruma ihtiyacım vardı. Dediğin konularla yoğurulduktan sonra web Security'i yi hayatıma dahil etmeliyim bir zaman sonra?

Çok teşekkür ediyorum. Böyle bir yoruma ihtiyacım vardı. Dediğin konularla yoğurulduktan sonra web Security'i yi hayatıma dahil etmeliyim bir zaman sonra?
Rica ederim. Web Security konusunu bir aslında kod yazarken her an aklının bir köşesinde tutman iyi olur ama ama uzmanlaşmak için acele etme bence. Önce sağlam bir mimari kurmayı ve ürün çıkarmayı öğren, sonrasında OWASP Top 10 listesini öğrenerek başlamak seni piyasadaki çoğu geliştiricinin fersah fersah önüne geçirir.