Emirh7895

Çalışkan
Merhaba iyi günler, öncesinde sürekli siyah ekran yediğim için ekran kartı TDP'si %70'e düşürüp bilgisayarda 7-8 dakika boyunca yaptım FurMark testi sonunda ekran dondu ve çizgiler çıktı.

Bundan öncede siyah ekran almıştım ama PCI-e kablosunu değiştirince düzelmişti.
Sebebi ne olabilir?

20250323_133256.webp

Merhaba iyi günler, öncesinde sürekli siyah ekran yediğim için ekran kartı TDP'si %70'e düşürüp bilgisayarda 7-8 dakika boyunca yaptım FurMark testi sonunda ekran dondu ve çizgiler çıktı.

Bundan öncede siyah ekran almıştım ama PCI-e kablosunu değiştirince düzelmişti.
Sebebi ne olabilir?

Eki Görüntüle 134702
İnternette birkaç videoda görmüştüm böyle çizgileri. Vram arızası diyorlardı.

Kart ayarlarini varsayilana getirip bilgisayari yeniden baslattin mi? Asiri voltaj kartta kalici hasar birakabilir ama dusuk voltajin kalici hasar verdigini hic duymamistim.

Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını anlamak zor. Driver vs. güncel mi? Yada driver uyumsuzluğu mu? Ürün fiziksel hasar mı aldı? Yada ekran kartı kaynaklı bir sorun ise neden kaynaklı? Hangi parça vs. Yazılımsal veya donanımsal olabilecek bir hata. Hepsinin de çözümü farklı. Zor bir süreç.

Artı -2 Eksi
Kart ayarlarini varsayilana getirip bilgisayari yeniden baslattin mi? Aşırı voltaj kartta kalici hasar birakabilir ama dusuk voltajin kalici hasar verdigini hiç duymamistim.

%100 yük altında direk siyah ekran verip bir süre çalışıp restart atıyordu.

İnternette birkaç videoda görmüştüm böyle çizgileri. VRAM arızası
Anladım teşekkür ederim.

Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını anlamak zor. Driver vs. güncel mi? Ya da driver uyumsuzluğu mu? Ürün fiziksel hasar mı aldı? Ya da ekran kartı kaynaklı bir sorun ise neden kaynaklı? Hangi parça vs. yazılımsal veya donanımsal olabilecek bir hata. Hepsinin de çözümü farklı. Zor bir süreç.

Eski driver ı kurdum DDU ile silip ekran kartına %70 TDP de 10 dakika sorunsuz çalıştı sonra %100 TDP'ye çekince 2 dakika içinde ilk ekran gitti sonra restart attı bilgisayar.

Ekran kartinin modeli nedir? O yazilmamis gordugum kadariyla. Eski AMD RX 470 - 570 - 5700 gibi serilerde wattman hatasi vardi. Onu frekans ve voltaj limitleme ile cozuyorlar. Ama guc limitleme yapildigini gormemistim. Su an hala devam ediyor mu sorun? Cizgi sorunu yani. Siyah ekran wattman icin undervolt ve underclock daha kalici cozum olur guc limitlemeye gore.

Ekran kartinin modeli nedir? O yazilmamis gordugum kadariyla. Eski AMD RX 470 - 570 - 5700 gibi serilerde WattMan hatasi vardi. Onu frekans ve voltaj limitleme ile cozuyorlar. Ama guc limitleme yapildigini gormemistim. Su an hala devam ediyor mu sorun? Cizgi sorunu yani. Siyah ekran WattMan icin undervolt ve underclock daha kalici cozum olur guc limitlemeye gore.

4070 Super var, OCCT ile 20 dakika VRAM testi %80 VRAM doluluğunda yaptım sorun çıkmadı.