FX8300 maximum kaç MHz?

Yer
İstanbul/Beyoğlu/Küçük Bayram Sokak
Hocalarım bugün bir arkadaşımım evine gidip sistemini gördüm; sisteminde FX8300 vardı güzel duran bir tek fanlı kule sogutması vardı. İşlemcinin ilk aklıma gelen haliyle ısınıp ısınmadığını sordum. Bana hiç ısınmadığını söyledi. Neyse CPU temp indirip ikinci monitöre attık. Oyunlarda 69 dereceyi hiç geçmedi. İşlemci 4816 MHz'i gördü. OC yapıp yapmadığını sordum yapmadığını söyledi. İşlemci detaylarını bahane edip BIOS'a girdim, sonra program vs var mı diye kontrol ettim. Evet hiç OC yapmamıştı. Bende eskiden eski kanaldaki Şişko elemanın söylediği laf aklıma geldi FX serisi çok yüksek frekanslar ile geliyor diye, herhalde ondandır dedim. Ancak bu gece saati oldu aklıma geldi. Girip AMD'den baktığımda bunu gördüm. Bu durum nasıl oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
FX8300 ve aynı serideki işlemcilerin çoğu zamanında OC deneme tahtası olmuştu. Etrafta 4.5, 4.8 hatta 5.1GHz yapan ve kullanan bile var. İşlemcinin TJmax'ı zaten 70.5 derece. OC'siz öyle olması mümkün değil gibi, tabii BIOS'da işlemci ayarlarında gizli bir şey falan yoksa ki sanmıyorum.

Benim anakart dayanmadı o işlemciye, kaç kere soket yaktı ve en son işlemcinin oturduğu soketi yaktı da bıraktım sistemi. :D Boş ver hızı bence stabil kullan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım herkese değerli cevapları için teşekkür ederim.
FX8300 ve aynı serideki işlemcilerin çoğu zamanında OC deneme tahtası olmuştu. Etrafta 4.5, 4.8 hatta 5.1GHz yapan ve kullanan bile var. İşlemcinin TJmax'ı zaten 70.5 derece. OC'siz öyle olması mümkün değil gibi, tabii BIOS'da işlemci ayarlarında gizli bir şey falan yoksa ki sanmıyorum.
Hocam gizli bir ayar varmı bilmiyorum maalesef ancak voltaj vs. değerleri hepsi otomatikteydi.

4.8 GHz mi? Dostum OC olmadan oralara 8300 düz seri ile çıkması imkansız. 3.9 GHz yapıyor Turbo ile.

Hocam işlemci voltajı vs. otomatikteydi ayrıca o soğutmanın o kadar oc yapması mümkün değil gibi.

Geri
Yukarı Alt