bedir kolsol

Çalışkan
@Ayhan Dönmez hocam TM5 1usmus, anta 777 Extreme, X3D profilleriyle hepsinde 1 saat 30 dakika test ettim. Geçen sefer birlikte zamanlamaları ayarlamıştık ama stabil degil. Karhudan daha detaylı stabilite testi yapmam lazım. Uzun lafın kısası stuttering yaşıyorum. Hocam burada hangi zamanları değiştirebiliriz?

Ekran görüntüsü 2025-12-16 223415.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez hocam TM5 1usmus, anta 777 Extreme, X3D profilleriyle hepsinde 1 saat 30 dakika test ettim. Geçen sefer birlikte zamanlamaları ayarlamıştık ama stabil degil. Karhudan daha detaylı stabilite testi yapmam lazım. Uzun lafın kısası stuttering yaşıyorum. Hocam burada hangi zamanları değiştirebiliriz?

Eki Görüntüle 211237
1765917730236.webp

@bedir kolsol Aktif soğutma var mıydı, yoksa böyle teste al tekrardan. 3 saat Testmem5 Ryzen3D profil ile hata varsa anlaşılır orada. FCLK 2200 stabilse öyle kullan, FCLK VDCI Mode ayarını Predictive olarak değişip 2200 FCLK öyle teste alırsın. Testmem5 onu da test eder, stabil değilse hata verir. 1.55 VDD yetmesi lazım onun haricinde, onla alakalı sorun olduğunu sanmam.

SoC Voltage için Override ve AMD Overclocking olarak iki mod var. AMD olanından 1.26 ver ona. VDDP'yi 1.1 ayarla, 1.0 sınırda kalıyor olabilir yine. 2200 FCLK için Predictive ayarı ile beraber bu zamanlamalarla teste al 3 saat Ryzen3D.

@bedir kolsol MSI X670 bir de Gear kapalı stabilite sağlayamayabilir. Her halukarda 3 saatte hata veriyorsa mecburen Gear açıp yola devam edeceksin. MSI ile alakalı bir sorun bu. Her kart Gear kapalı açamıyor. BIOS sorunsalı daha doğrusu. MSI Gear kapalı olarak iyi değil fazla.

Group B ODT CA/CK/CS bu üçünü RZQ/4 60 Ohm deneyebilirsin Gear kapalı için, MSI kartlarda en son böyle stabil oluyordu. @bedir kolsol

Son düzenleme: