WTC 1

Yetkin
Merhaba, çok garip bir problemle 2 aydır uğraşıyorum. Oyunlarda Borderless görüntü ayarı seçiliyken Alt Tab atınca 3-4 saniyelik siyah ekran oluyor. Ardı ardına masaüstü kullanılamayacak şekilde oyuna dönene kadar siyah ekran oluyor. Sorunun G-Sync olduğunu fark ettim. Kapatınca sorun yok. Monitör (ASUS VG27AQL1a) 170Hz iken bu problem oluyor ama 144Hz yaparsam sorun olmuyor.

RTX 3080 kullanırken böyle bir problem yoktu. RTX 5090'a geçtikten sonra ortaya çıktı. Oyun oynarken masaüstüne dönmek resmen çile oldu.

Bir de G-Sync sanki Borderless ayarda çalışmıyor gibi gözüküyor. Çünkü dalgalanmalar oluyor (bazı oyunlarda).

-Denetim Masası ve NVIDIA App pencereli ve tam ekran G-Sync ayarı seçili.
-NVIDIA Profile Inspector ile kontrol ettim. Orada da ayarlar aynı.
-Monitör sürücüsünün güncel halini yükledim.
  • DDU ile çok kez sürücüleri silip, tekrar yükledim.
  • Sürücülerin hepsi güncel.

@Recep Baltaş Kafayı yemek üzereyim. Herhangi bir bilginiz, fikriniz var mı? Gelen hiçbir güncelleme yaramıyor. Alt Tab atınca sanki G-Sync devre dışı kalıyor gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef karşılaşılan bir durummuş yüksek Hz’te. DSC açıksa kapatıp dener misin?
Monitörüm G-SYNC uyumlu, DP 1.2 ile stok olarak 2K 144HZ destekli. O.C. ile 170HZ desteği var. DSC desteği yok gibi duruyor. Ayarlarda bulamadım. Nereden kapatabilirim? Pek bilgim yok DSC hakkında.

144HZ kullanırsam Borderless G-SYNC ile sorun olmuyor. Fakat düzgün çalışıyor gibi de hissettirmiyor. 170HZ yaptığım zaman siyah ekran sorunu ortaya çıkıyor. Alt-Tab atmak imkansız hale geliyor. Günün sonunda akıcı bir deneyim için monitörü 144HZ'e düşürüp, mecbur V-SYNC açmak zorunda kalıyorum. V-SYNC açmadan FPS sabitlemek işe yaramıyor. O zaman G-SYNC'in düzgün çalışmadığını anlıyorum. Çünkü dalgalanmalar oluyor. FPS değerleri çok yüksek olduğu için sabitlemek şart oluyor.

Fullscreen kullanımda bir problem yok gibi ama Borderless kullanan biri olarak çok sorun yaşıyorum. Monitörü 144HZ kullanmak istemiyorum, çünkü akıcı hissettirmiyor. 170HZ alışmışım. O da siyah ekran problemi yapıyor. 144HZ ve V-SYNC açmaya mahkum kaldım.

Bi 5090 alalım dedik ağzımızın tadıyla alt-tab atamıyoruz. Sizce bu driver problemi mi? Yoksa sorunu donanım olarak mı aramam gerekir?