G-Sync nasıl açılır?

inters0

Uzman
Selam. ASUS TUF A16 (Ryzen 7445HS, RTX 4050, 32 GB RAM, 512 GB SSD) laptop kullanıyorum. Genellikle Minecraft, Roblox gibi yüksek FPS elde edebildiğim oyunlar oynuyorum fakat problemim şu; cihazın ekranı 144Hz. 144 FPS'den fazlasını hissedemiyeceğim için ayrıca cihazda hafif bir coil whine olduğundan NVIDIA ayarlarından kare hızı maksimum 144'e ayarlardım. Fakat 144'ten aşağı düştüğü zaman mesela anlık olarak 130 olduğu zaman hafif bir takılma, kasma hissiyatı geliyor. Daha doğrusu akıcılık kaybı oluyor. Özelikle 100 FPS altına düştüğü zamanda artık oyun kasıyor hissiyatı oluşuyor. G-Sync bununla ilgili diye biliyorum. Benim sorunumu çözermi, oynadığım her oyunda açabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
G-Sync çok önemli mi? Kullanılmadığı zaman aşırı fark ettirir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
G-Sync çok önemli mi? Kullanılmadığı zaman aşırı fark ettirir mi?
Tabii ki önemli. Laptoplar masaüstü gibi değil. Masaüstünde 144Hz ekran varsa sabit bir şekilde 144 FPS ve %1 low alabilirsin. Fakat laptoplarda oyundan oyuna değişse de bu değerleri sabit bir şekilde alabilmek hiç de kolay olmuyor. Yeni oyunlarda zaten imkansız gibi bir şey. FPS'yi ayarlardan kısıp bir şekilde alsan bile %1 low her türlü çok daha düşük kalacaktır. Bu senaryoda V-Sync & G-Sync gibi teknolojiler kullanılmazsa görüntü kırılarak gelebilir. Kırılmasa bile beklenen smooth görüntü hiçbir türlü olmayacaktır. Çoğu kişi gecikme yarattığı için V-Sync de kullanmadığından G-Sync & FreeSync bu noktada çok önemli bir hal alıyor. Hatta bunu bir de FPS sınırlaması & DLSS & MFG ile destekleyebilirsen tadından yenmez. Böylece %1 low da masaüstünde olduğu gibi yüksek kalacaktır.

@inters0, böylece sizin sorunuzu da cevaplamış oldum. Evet, G-Sync sorununuzu muhtemelen çözecektir. Tek yapman gereken NVDIA denetim masasına girip ''G-SYNC'i etkinleştir'' kutucuğunu işaretlemelisin. Başka bir şey yapmana gerek yok.

Son düzenleme:

Hocam gün gün gelen zamlar ve sadece gg modelleri indirimde olması sebebi ile 100k ya en yakın 3D işlemcili gg var. 2 ekşisi var büyük G-SYNC ve sıcak ekran kartı. Param buna yetiyor. %1 işlemci sebebi ile yüksek olacaktır da. Marka en ucuz laptoplar için en az 15-20 bin daha lazım. Acer seçmiştim oda gecen gün vatan da 15 bin zam yedi. Satış platformundada 7 8 bin.

Aslında kendin de tecrübe etmiştin diye hatırlıyorum. Aldığın GG cihazda G-Sync olmadığı için yırtılmalar yaşadığını dile getirmiştin. Hal böyle iken belki de biraz özelliklerden ödün vermen gerekiyordur. Ya da harici bir monitör alıp oyunları o şekilde oynayabilirsin.

Cihazın ekranı destekliyorsa kesinlikle kullanman gerekir. Desteklemiyorsa Nvidia Denetim Masası'ndan oyuna/programa özel ayarlardan Düşey Senkronizasyon özelliğini Hızlı olarak atayabilirsin.

Onu smooth Motion kapatarak çözmüztük.
Bütçe dahili maalesef başka performanslı laptop yok. Bende watt değeri ya da RAM vs kısmak istemiyorum. Mecbur elimiz ona gidiyor...
İsin ilginç yanı kullananlar hep memnun sadece forumlarda ben sen vs kişiler sorunları dile getiriyor. Kronik bir şeye rastlamadım. Alacak olursam bu sefer önümde neler var biliyorum.

NVIDIA denetim masasından açabilirsin.
Evet ama onun içinde nereden?

Ondna sonra farklı bir ayar yapmam gerekirmi? NVIDIA içinde biraz gezinmiştim ve bir sürü ayar görmüştüm. Faydası olabilecek bir ayar var mı?

Masaüstüne sağ tıklayıp NVIDIA Denetim Masası'nı açın. Ekran sekmesi altındaki G-SYNC Ayarları'na gidin ve "G-SYNC'i etkinleştir" kutucuğunu işaretleyin ve ayarları uygulayın.
Sizede sormuş olayım.

Birde G-Sync veya başka ayarlar için cihazın fişte takılıyken "Sadece Nvidia GPU" diğer deyişle "MUX/Ultimate" modda olması gerekiyormu? G-Helperdeki ayarlarımın ss ini atabilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…