İnceleme Galaxy Buds FE İnceleme

public.webp
Selamlar dilerim Techolay ahalisi. Kulaklık ihtiyacım sonucu aldığım Galaxy Buds FE ürününü hakkında görüşlerimi yazacağım. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. İlk olarak ürünün kutusu böyle.
Öncelikle almak istediğim model Buds FE değil, Buds 2'ydi. Ama gittiğim mağazalarda Buds 2 kalmamış, varsa da gereksiz pahalıydı. Ben de MediaMarkt'tan 1700 TL gibi iyi bir fiyata Buds FE aldım. İşin biraz trajikomik yanı aldıktan 2 gün sonra misafirliğe gittiğim akrabanın yakınındaki AVM'de Buds 2 normal fiyatında vardı. Ben burada bir kıyas yapamam ama kendi yorumuma göre güzel bir inceleme yapacağım. O zaman başlayalım.

-----------------------------------------------------------------

İlk olarak "Kutu İçeriği" ve "Ürün Genel Tasarımı" ile başlamak istiyorum. Klasik büyük olmayan bir kutusu var lakin içeriği oldukça iyi.

Kutumuzdan ana ürün, iki ucu Type-C şarj kablosu, 2 boy kulak silikonu (Small ve Large, Medium ise kulaklıkta takılı), kulaklık kanatlarını çıkarmak isteyenler için kanat olmayan düz silikon ve gerekli belgeler çıkıyor.
Tasarım olarak grafit rengini aldım mat bir siyah, epey hoşuma gitti. Kutusu da kolayca taşınabilir hoş bir kutu.

WhatsApp Görsel 2024-07-08 saat 15.18.34_c4909742.webp

WhatsApp Görsel 2024-07-08 saat 15.18.35_920804f4.webp

Detaylı incelemeye geçelim:

-> Tasarım ve Ergonomi
Kulaklığın belki de en çok hoşuma giden yanlarından biri tasarımı ve ergonomisi. Kulakçığı sayesinde kulağa tam olarak oturan ve kulaktan düşme/kayma gibi ihtimalleri oldukça düşüren bir tasarımı var. Dokunmatik sensörlerin yer aldığı düz yüzey ise bana sorarsanız çok güzel olmuş çünkü kontrollerin olduğu alanı daha belirli ve güzel bir hale getiriyor. Kulak silikonu olarak içinden 3 tane boy çıkması ve kulakçık parçasının düz bir parça ile değişebilir olması da özelleştirme açısından artı avantaj sağlıyor.
WhatsApp Görsel 2024-07-08 saat 15.18.34_084a201c.webp
Ayrıca kulakta hoş gözüken bir tasarıma da sahip, dışarıdan kötü durmuyor. Sağlam, mıknatıslı bir kaba sahip.
Tasarım konusundaki tek sıkıntı orta boy kulak silikonu küçük, büyük boy ise büyük geldi ama büyük boyu kullanıyorum. Bu bazen kulağımda hafif bir baskı hissi oluşturabiliyor. Genelde bu his kulaklık çıktıktan sonra oluşuyor ve 2 dakika falan sürüyor. Ayrıca tasarım konusunda ikinci eksisi ise IP2X su korumasına sahip. Bu az miktar toza ve su sıçramalarına dayanıklı demek. Yani tahminen yağmurlu bir havada bozulurken ter gibi bir etmenden sorun yaşamazsınız. Ama ben ne olur ne olmaz diye terliyken önce kulaklarımı kuruluyorum.
Bu alanda kulaklığa puanım 8/10. 2 puanı da su korumasından kırdım öbürü benle alakalı ve çok büyük bir sorun değil pek puan kırmak istemedim o yüzden.

-> Ses Kalitesi
Bir kulaklıkta öncelikli tercihiniz ne olur, ses kalitesi değil mi ? Galaxy Buds FE 6,5MM tek yönlü bir sürücüye sahip.
1720717916837.webp

Veriler Resmi Samsung Sitesinden
Samsung'un aktif olarak var olan modelleri arasında sürücü olarak en zayıf model olmasına rağmen Rtings gibi sitelerdeki kıyaslamalarda Buds 2'ye göre ses kalitesi konusunda büyük farklar olmadığı, hatta Mid ve Tiz'lerde Buds FE'nin daha iyi olduğu yazmakta. Detaylı incelemek isteyenler için Rtings linkini de bırakalım.
Şimdi kendi yorumuma geçebiliriz, bassları son derece iyi ve sağlam veren bir kulaklık olduğunu rahatça söyleyebilirim. Ayrıca Sea Shanty, Şımarık, Stereo Love, Sarı Laleler, Cambaz, Counting Stars, Believer, Faded, Elfida gibi popüler şarkılar üstünden yorum yapmam gerekirse her birinde sesleri doğru, sapma olmadan ve en detaylı şekliyle verdiğini söyleyebilirim. Ayrıca 360 Ses özelliği içermemesine rağmen güzel bir ses hissiyatı bulunmakta. Çok sık şarkı dinleyen biri olarak beni epey tatmin etti bu konuda. Test etmek amacıyla aşırı basslı ve çok tiz sesler açıp dinledim. Ama aşırı :D Tiz konusu biraz zorladı gibi çünkü bir süre sonra sesi düzgün verememeye başladı.
Kısaca benim ses kalitesi konusunda puanım 7/10. Puan kırdığım noktalar sürücüsü, 360 Ses desteği olmaması, yüksek tizlerde zorlanması ve Hi-Fi ses desteği olmaması. Hi-Fi'dan ayrıca bahsetmiyor çünkü yeni yeni piyasada yer edinmeye başlayan bir özellik. Samsung yeni çıkardığı Buds 3 ve Buds 3 Pro'ya eklemiş. Ayrıca Buds 2 Pro'da da var olan bir özellik. Fakat kesinlikle parasına değen bir ürün ses konusunda.

-> Şarj Ömrü
Burayı kısa tutacağım ve puanlama da yapmayacağım. Kişiden kişiye değişen bir durum bu sürenin yetip yetmeyeceği. Ama bariz diyebilirim ki 2 saat içerisinde şarj oluyor ve tek şarjda temizinden 25 saat idare ediyor. Bunu deneyimledim, iyi mi kötü mü karar sizin. Benim için gayet iyi bir değer. Şarj etme yolu ise Type-C ile. Samsung orijinal kablo ve orijinal adaptör kullanmamızı söylüyor. Çakma ürünlerden oluşan sorunlarda sorumluluk kabul etmediğini belirtiyor.

-> Mikrofon Kalitesi
Bunu şöyle test ettim, rüzgarlı bir havada (maalesef yaz ayında bu koşulu saatte 80 KM ile giden bir arabada tüm camlar açıkken oluşturabildim) kulaklığın mikrofonları ses kaydederken ve konuşmalarda arka plandaki rüzgar sesini ciddi manada neredeyse vermiyor. Dikkatlice dinlenirse duyulabilecek seviyede kısıyor. Aynı biçimde E-5'in araba seslerini de kısmayı başarıyor. Fakat bunun eksisi dış sesleri baskılarken sizin kısık konuşmanızın da önüne geçiyor. Kısık bir ses tonuyla sesi pek iyi algılamıyor. Günlük hayattaki ses tonunda veya bazen ondan bir tık daha yüksek konuşmanız gerekebilir. Bu bir tık daha yüksek ton karşıya gayet normal gidiyor ama.
Mikrofona puanım son durum nedeniyle 8/10.

-> Ses İzolasyonu
Burayı da kısa tutalım, puanım 9/10. Dışarıya ses vermiyor ve ANC modu kapalı olsa bile gayet iyi bir ses yalıtımı sunuyor.

-> Ambiyans Modu
Bu modu aşırı sevdim. Dış sesi alıp kulağınıza veriyor ama bunu yaparken düzenli ve rahatsız etmeyen bir halde yapıyor. Tabii çok sesli yerlerde sorun oluşturur ama güzel bir mod. Ayrıca ayarlardan otomatikman aramalarda Ambiyans Modunu açmayı açtım. Böylece arama yaparken kendi sesimi daha rahat ve net duyabiliyorum.

-> Dokunmatik Kontroller, Telefon Bağlantısı ve Uygulama
Kullanması basit ve ayrıca özelleştirilebilir makro içeren tuş atamalarına sahip. Ben makroyu ses açma/azaltmaya ayarladım.
Samsung telefonuma kapağı açmamla beraber şıp diye bağlanıyor. Bu durum epey hoşuma gitti doğrusu.
Uygulama kullanması kolay, gerekli ayarları içeren güzel bir uygulama. Gayet sevdim.

-> Aktif Gürültü Engelleme
Kulaklık hakkında anlamadığım tek şey bu gibi, ANC (Active Voice Canceling - Aktif Gürültü Engelleme) denen özellik açıkken kapalı olduğu zamana göre arka plan seslerini kısıyor. Arka plan sesleri gidiyor hatta. Mesela E-5'in kalabalık sesi. Arka plandaki rahatsız eden karmaşayı kaldırıyor ama araba seslerini tamamen kaldırmıyor. Mesela ANC arka plan sesini yok ediyor ama kuş seslerini hala duyabiliyorum. Bu arada not düşmek isterim şarkı açık değilken bu söylediklerim. Arka plandaki insan seslerini yok ederken yakınımdaki insan seslerini boğuklaştırıyor ama hala duyabiliyorum.
tr-feature-your-everyday-audio-companion-538405010.webp
Buna karşılık ilk hafta ANC özelliği sanki uçaktaymış gibi etki yapıyordu kulağıma. Basınçlı bir etki. Ama mutluyum ki o durum 2. haftamda ortadan kalktı. Herhalde kulağım alıştı. Yani ANC kapalı ve açık arasındaki fark arka plandaki seslerin gitmesi ve diğer seslerin az, az miktar boğuklaşması. Zaten ANC böyle mi çalışıyor yoksa tüm sesleri mi kaldırmalı bilmiyorum. Hatta bir iki kez arka plan seslerinin gitmesi ile yakınımdaki seslerin daha da netleşmesini yaşadım. Mesela ağaçta kuş vardı. ANC kapalı arka plan sesi var ama kuş net değil. ANC açık arka plan sesini kısıyor ama kuş netleşiyor. Amma velakin rüzgar sesini çok iyi kısıyor ANC. Gerçekten o konuda başarılı.
Ama dürüst olalım arkaya en orta ses seviyelerinde müzik koysanız bile tüm sesleri kesip sizi alıp götürüyor bu dünyadan. Yani şarkı ile sizi gayet iyi dünyadan izole ediyor. ANC özelliği benim beklentimi bu konuda pek karşılamadı. Arada pek fark varmış gibi hissettirmedi ama internette zaten çalışma mantığının böyle olduğu yazıyor. O yüzden puanım 6/10.

-> O Mistik Soru "ALINIR MI?"
Sorunun cevabı kısaca "Evet, alınır, paşa paşa sorunsuz kullanırsın.". Uzun cevaba gelirsek ise biraz fiyata bağlı. Buds 2'nin bazı mağazalardan kaldırılması ve yeni Buds 3 serisinin tanıtılması ile belirli yerlerde Buds FE 2700TL gibi bir fiyata satılıyor. Ben ise 1700TL'ye aldım. Aynı AVM'de Samsung Store'da 2700TL iken Mediamarkt daha zam yapmamıştı ve 1700TL'ydi. Ben de aldım :D
Cidden 1700TL için parasını sonuna kadar, fazlasıyla, mükemmel bir biçimde hak eden bir kulaklık. 2700TL için de öyle mi peki ? Bu soru size ait, eğer Samsung alma zorunluluğunuz varsa zaten Buds 2'nin olmadığı yerlerde 2700TL olduğu için mecburen alacaksınız çünkü en ucuz model bu olacak. En ucuz Samsung modeli olacağı için evet hak eder ama daha ucuza bulma şansınız hala 1 ay kadar var. Sonra zaten 1700'e falan hayatta bulamazsınız.
Ben gerçekten aşırı beğendim kulaklığı, sizlere de öneririm. Kalın sağlıcakla. 👋👋

Ben de çıktığı hafta aldım, hâlâ kullanıyorum ve aşırı iyi ürün. Kesinlikle fiyat performans, hem Buds 2'den iyi hem de 1000 TL daha ucuz :D
Buds 2 satıştan kalkmış durumda zaten çoğu yerde. Yani Samsung sitesinde bile satmıyor artık. Ama evet Buds 2'den ucuzdu normalde :D

Bende de ayni kulakliktan var, beyaz renginden. Sizinle hemen hemen ayni dusuncelere sahibim, galiba tek farklılık bende uçlarda sorun cikmadi. O da insandan insana değişir. Elinize saglik, sayfa dizaynini ve incelemeyi ayrintili yapmışsınız.

Tipini beğenmedim. Keşke sapı olsaydı. Böyle kulağına tombalak bir şey koyunca hoş durmuyor. Sırf bunun yüzünden gidip QCY T13 alacağım galiba off çok zor bir durum.

Tipini beğenmedim. Keşke sapı olsaydı. Böyle kulağına tombalak bir şey koyunca hoş durmuyor. Sırf bunun yüzünden gidip QCY T13 alacağım galiba off çok zor bir durum.
Bende ise tam tersi. Saptan nefret ediyorum. Yumurta gibi durmuyor ayrıca Buds FE :) O kadar tombalak değil yani.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt