Galaxy Watch Ultra'nın kordon tasarımı Apple Watch Ultra'dan mı esinlenilmiş?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3586
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 589
  • Etiketler Etiketler
    galaxy

3586

Uzman
Makaleler
40
Cihaz
Samsung Galaxy Watch Ultra
Bir konu açmıştım hani isterseniz bakabilirsiniz.

Buradaki konuda dediklerimden sonra tanıtılan Samsung Watch Ultra modelinde turuncu ve kenardan delikli bir kordon seçilmiş ve tamamen Apple'ın tasarımına benzer bir tasarım. Sizce ilham mı alınmış yoksa tasarım direkt çalınmış mı? Yoksa bu tasarım ilk kez başka bir marka tarafından mı kullanıldı?

galaxy-watch-ultra-catch-the-highlights-battery-endframe-mo.webp

Aslında saat mükemmel ama tasarım kısmı bence olmamış.

Media_240710_222649.gif

Bence bu kullanıcılar tarafından o kadar da sıkıntı olmaz. Çünkü çoğu kullanıcı Çin malı cihazlara çakma gözüyle bakıp Apple ve Samsung'a daha premium gözü ile bakıyor.

Bana göre cihaz mükemmel. Sadece sizin de fikirlerinizi almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Tasarımsal olarak bence gayet iyi. Özellikle yoğun kullanımda 2, normal kullanımda 4-5 gün pil ömrü gerçekten efsanevi olmuş. Batarya konusunda ciddi bir şekilde rağbet göreceğini düşünüyorum. İlk kez WearOS gibi işlevsel bir Android saatte bu kadar uzun batarya ömrü görüyoruz.

Fiyat olarak önceki modele göre bayağı yüksek fiyatı var.

Watch 6 modelleri ortalama 7-8 bin iken bu modelde 45 bin TL fiyat görüyoruz.

Bir konu açmıştım hani isterseniz bakabilirsiniz.

Buradaki konuda dediklerimden sonra tanıtılan Samsung Watch Ultra modelinde turuncu ve kenardan delikli bir kordon seçilmiş ve tamamen Apple'ın tasarımına benzer bir tasarım. Sizce ilham mı alınmış yoksa tasarım direkt çalınmış mı? Yoksa bu tasarım ilk kez başka bir marka tarafından mı kullanıldı?

Eki Görüntüle 64316

Aslında saat mükemmel ama tasarım kısmı bence olmamış.

Eki Görüntüle 64317

Bence bu kullanıcılar tarafından o kadar da sıkıntı olmaz. Çünkü çoğu kullanıcı Çin malı cihazlara çakma gözüyle bakıp Apple ve Samsung'a daha premium gözü ile bakıyor.

Bana göre cihaz mükemmel. Sadece sizin de fikirlerinizi almak istedim.
Tasarımı şahsen muhteşem ama kordonu maalesef Apple kopyası olmuş.

Tasarımına bir şey diyemem. Saat sonuçta. Saatin gövdesinin çalıntı olduğunu söyleyemem ama ya kordon? Gerçekten daha özgün bir kordon tasarımı bulamamışlar mı? Bu kadar çalmak zorundalar mıydı onu? Kordon bariz çalıntı. Apple yine ve yine piyasaya yön vermiş.

Tasarımına bir şey diyemem. Saat sonuçta. Saatin gövdesinin çalıntı olduğunu söyleyemem ama ya kordon? Gerçekten daha özgün bir kordon tasarımı bulamamışlar mı? Bu kadar çalmak zorundalar mıydı onu? Kordon bariz çalıntı. Apple yine ve yine piyasaya yön vermiş.
Kral normalde Apple Çin malı cihazlara yön verirdi de Samsung'u böyle görmek üzdü. İleride bu tasarımı evrimleştirip daha özgün bir tasarım ortaya çıkmasını umuyorum.

Ayrıca sadece kordon tasarımına bakıp çalıntı olarak damgalayacak ve alınmaz damgası koyacak bazı toksik bebeler de birkaç seneye unutacak bu konuyu.

Kral normalde Apple Çin malı cihazlara yön verirdi de Samsung'u böyle görmek üzdü. İleride bu tasarımı evrimleştirip daha özgün bir tasarım ortaya çıkmasını umuyorum.
Ayrıca ismi de çalıntı. Sen kalkıp da saatine Ultra ismini koyarsan herkesin aklına senin saatinin adını zikrederken bile Apple Watch Ultra gelir. iPhone’larda Ultra eki yok, o yüzden Samsung telefonlarda Ultra deyince öyle bir sorun olmuyor ama saatte bu sorun olur.

Ah be Samsung…

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt