Game Garaj R9T laptopta şarj %40 olduğunda çok hızlı şekilde azalmaya başlıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 085
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 37

085 4

Üstün
Merhaba.

Elimdeki Game Garaj R9T laptopu alalı tam 1 sene oldu ve yaklaşık 500-600 saat kullandım bu bilgisayarı. Bunun 400 saati prize takılı şekilde, kalanı ise prize takılı olmadan. Yaklaşık 4 ay öncesine kadar bilgisayarın şarjı enerji tasarrufu modundayken ve Wi-Fi kapalıyken 3-3.5 saat giderken şimdi 2 saat bile gitmiyor. Son 2 haftadır gözlemlediğime göre %40 seviyelerine indiğinde %0'a kadar inme süresi 5 dakikadan daha az.

Bataryanın kapasitesine HWiNFO64 ile ve CMD kodu ile baktım fakat tam kapasitede gözüküyor. Bilgisayarı şu ana kadar hep yüksek kapasite modunda kullanıyordum. Sorun donanım kaynaklı mı? Desteğe bu verilerle ulaşsam bilgisayarı servise göndermeden yeni batarya gönderimi yapılır mı?

Teşekkürler.

Yanılmıyorsam laptopunuzda R9 7945HX işlemci var, oldukça agresif bir işlemci; pil gücünü içer gider. Ayrıca bu tarz gaming odaklı laptoplardan çok da pil performansı beklememek lazım, zaman geçtikçe 2-3 saatlik pil süreleri normal.

Bilgisayarı 1 yıl gibi süredir yüksek kapasitede ya da prize takılı kullandığınız için bataryanın içindeki kimyasal hücreler yorulmuş diye yorumladım. Bilgisayarın içindeki küçük beyin "Benim pilim %40 dolu." diye gösteren sayaç yani, ile pilin gerçek durumu artık birbirine uymuyor anlaşılan. Pilin gücü aniden bittiği için bilgisayar kendini korumak adına da çat diye kapanıyor.

Cihazın garantisi devam ediyor herhalde. Servise gönderirseniz eğer bir arıza tespit edilirse hallederler fakat arıza değil de batarya ölmüş ise batarya değişimi için ücret talep edeceklerdir.

Laptopta söylediğiniz işlemci var, evet. Pil performansı beklemiyordum alırken ama en azından Wi-Fi'yi kapatınca 4 saate yakın çalışabiliyordum. Okuldaki derslerde işime yarıyordu. 4 ay önce hiçbir sorun yokken şu an olması şaşırttı. Bilgisayarı normalde çok az kullanıyordum ama son 1 aydır yoğun kullandım; o sebeple kalibrasyonu mu bozuldu diye düşündüm ama emin değilim. Garantisi devam ediyor ama bilgisayarı yoğun kullanmam gerektiği için gönderme fırsatım yok, o yüzden direkt yeni batarya gönderirler mi diye konuda sormuştum ama biraz hayal gibi.

Açıkçası pek zannetmiyorum yeni batarya göndereceklerini.

İfadeler: 085
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…