Game Garaj Slayer2 D5 vs Game Garaj Slayer3 laptop

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkays07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 243
  • Etiketler Etiketler
    4060

Berkays07

Gelişen

Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

İkisi de olmazdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@ONDEARTH fazla konu açtığım için yasak aldım. Burdan fikir verebilir misiniz rica etsem

@Ruindry hocamın yönlendirmesiyle Nitro 16 aldım. Umarım uzun süre idare eder beni. Teşekkürler tekrardan @Ruindry

Son düzenleme:
@ONDEARTH fazla konu açtığım için yasak aldım. Burdan fikir verebilir misiniz rica etsem

@Ruindry hocamın yönlendirmesiyle Nitro 16 aldım. Umarım uzun süre idare eder beni. Teşekkürler tekrardan @Ruindry
Yeni gördüm kusura bakma, sanırım 60a kadar zorlayabiliyordun. Ben olsam bunu alırdım ; https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-dos-dizustu-bilgisayar-fiyati,746256578.html ( şuan 58.5bin TL )

Donanım olarak çok büyük ihtimalle Nitro 16dan daha yeni donanımlara sahiptir. En bariz fark işlemciden başlıyor zaten.

Kasa kalitesi olarakta Omenin üst segmente oynadığını düşünürsek Omen daha klas bir tercih olabilirdi.

Tek geri kaldığı ise 2k ekrandi ki 8gb VRAMlı cihazda 2k bana pek mantıklı gelmiyor en kötü 2k bir monitör alınıp güzel bir atmosfer yapılabilirdi.

Neyse hayırlı olsun.

Omen'ler dümenden üst segment sayabiliriz aslında. İşlemcide fark olduğunu düşünüyorsan hiçbir şey bilmiyorsun dostum bence biraz daha araştırmalısınız. 16 inç ekranlarda QHD'den FHD çekmek pikselleşme çok fazla yapmaz farkedilecek netlik kaybı olmaz bu algı 24 inç monitörlerin çözünürlüğünü düşürmekten geliyor. Laptop ihtiyacı olan birisi %90 ihtimalle mobilite için alıyor çoğu kişi kendi ekranını kullanıyor laptopun. Kaldı ki Nitro 16 panel olarak daha iyi ve sıvı metal soğutmaya sahip bu bütçede ki çoğu cihazda yok.

Daha yeniden kastımın nesil farkı olmasıydı, güç olarak fark olmasa da verimlilik farkı var.
Senin kararın tabii ki ben önerimi verdim sadece, sen sıvı metal ve 2K ekrana önem veriyorsan o da senin tercihindir.
Bana göre görünüş ve kasa kalitesi daha önemli bu cihazı uzun süre kullanacak birisi için de önemli olacaktır diye düşünüyorum.
Laptop mobilite olabilir lakin kim taşınabilir olarak doğru dürüst kullanıyor ki? Ağır ve bataryası hemen bitiyor.
Yine masaya koyup kullanması gerekecek, masada bir monitör olmasının bir zararı yok, hatta daha güzel bir görüntü oluşturuyor. Oyunlarla uğraşsam direkt laptopun yanına monitör alırdım.

Tam olarak panelden kastını da anlamadım, hissetmeyeceği ms ve Hz farklarını mi diyorsun haha.

İşlemciler arasında sadece NPU var onun haricinde copy-paste işlemciler birebir aynılar yapay zeka ile ilgilenilmiyorsa hiçbir fark yok AMD 8.nesili boş geçti nesil farkı demek saçma olur. İnputlag nasıl hissedilmiyor acaba çok merak ediyorum hocam konuştukça batıyorsunuz.
Görünüş kişiseldir bu Omen serisi tamamen metal değil haberiniz de olsun. Geri dönüştürülmüş plastikte bulunuyor aman aman malzeme farkı yok. Omenlar çok sevilen bir seri hiçbir zaman olmadı limitlerinden ve anakart problemlerinden tutun başka sorunlarına kadar internetten araştırmak ücretsiz, uygun fiyat kampanyası veya QHD 240 hz kasaları da olmadığı için pek iyi bulmadım Nitro 16 daha iyi tercihtir.

Hocam Allah rızası için, 8 GB VRAM bulunan bir cihazda 2k ekran olması bu kadar önemli mi cidden? Ben 4070yi bile mantıklı bulmuyorum, hadi 12gb VRAM olsa haklısın diyeceğim.

Plastik malzeme olması normaldir Rog ve Legion bu fiyata 4050 satıyor.

Ben Nitro 16 almasın demedim ki ben olsam bunu alırdım dedim. Bunun görünüşü de daha iyi, malzeme yapısı da çok büyük ihtimalle daha iyi.

Kronik sorunlar dediğin HP omen 16larda sensör sorunları vs, bunlar Omen 17lerde yok varsa atabilirsen sevinirim.

Cihaz PC hocasının incelemesine göre gayet serin çalışıyor neden kullanımı riskli olan sıvı metal olsun ki cihazda? 90 derecelerde çalışan bir cihaz olsa haklısın diyeceğim. Bu arada nitro 16da serin çalışıyor, kastım zaten bunun da serin çalışması.

Ben işlemcide verimlilik farkı var dedim 150 FPSi 200 FPS yapıyor demedim. Yapay zeka bugün işine yaramaz 1 yıl sonra yarar belki adamın nasıl kullanacağının ve çıkan yazılımların nasıl olacağının garantisi mi var?

Nitro 16 3 MS, Omen 7 MS aradaki 4 MS farkı hissediyorum diyen psikolojik sorunludur ya da kendi kendini kandırmak için bahane arıyordur.

Bak 4 milisaniye fark var, bir insanın göz kirpmasi çok büyük ihtimalle 100ms falandır. Aradaki farka bakarsan kafaya takılacak bir şey değil.

Velevki profesyonel bir insansın ve hissediyorum diyorsun bir zahmet monitör alırsın, 4ms farkı hisseden adam 16 inç ekrana bakipta oyun oynamaz.

Neyse genel olarak ikisi de alınabilir lakin ben olsam HP omen 17 alırdım, yükseltmede hasar vermezsen sorun olmaz diye biliyorum.

Acerde yükseltme yapmak için servise götürmen şart, bende Acerin servisi ile alakalı sorunlar görüyorum. Adam kendisi yükseltme ve temizleme ( servis hariç yükseltme garantiyi bozuyormus ) yaptığı için garantiyi iptal edip 30 binlik cihazdan 48 bin TL masraf istemişler. Tek yapacağı şey de yanlış uygulamayı temizleyip, düzeltmek.

Sence boyle servisi olan bir markaya sıcak bakılabilir mi? ;

Son düzenleme:
Omen 17'lerde mavi ekran hatası ve touchpad bozulması çok yaşanıyor yabancı veya türk forumlarına bakabilirsin. Haklısın ikisininde ısınma sorunu yok lakin bir + beklersin 6-7k fazla veriyorsan.
Şahsen ben input lagı 3ms olan bir monitörden 1ms'e geçince çok fazla akıcılık farkı hissettim.
Acer yetkili servisi hakkında haklısın Asus ve Acer en kötü servislerden birisi ama HP'de sütten düşmüş ak kaşık değil. Kaç ay dandik panelleri %100sRGB diye sattılar kendi verdiği bilgiler bile yanlıştı. Omem 17'de alınabilir tabii kimisi sade görünüşü sever bende severim ama HP hiçbir zaman kaliteli anakart yapmaz. Anakart cihazların bel kemiğidir kağıt üstünde HP'yi F/P olarak yenecek çok az marka var ama işte Omen serisinden nasibini çok kişi alıyor. Sıvı metal kullanım riski yok bence çoğu üst segment laptopta sorunsuz hem. Sürekli bakım istemiyor laptoplarda pump-out dünyanın en doğal şeyi çünkü kaliteli macundan hep sakınırlar PTM 7950 koysalar masrafının 2 katını yansıtsalar servise gelen müşterilerin yarısı gelmez hem daha güvenilir pazarlamaya sahip olurlar da işte yapmıyorlar. MSİ bile 100K'lık cihazına MX 4 sürüyor ve yüksek sıcaklıkta hemen pumpout yapıyor o yüzden sıvı metal iyidir. QHD dememin sebebi istersen FHD çek kullan yanı kesinlikle QHD kullanmak zorunda değilsiniz ki pikselleşme zaten yapmıyor NPU ileride işe yaramaz demedim siz en büyük fark işlemciden başlıyor dediğiniz için öyle tepki verdim yoksa fazlasının zararı yok ama kullanıcılarının %95'i yararlanmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…