Detaylar
Kim cevapladı?Bu bütçe bandında yeni serileri beklemek gerçekten iyi bir tercih olur mu?
Şahsen bu bütçelerde beklemek bana pek mantıklı gelmiyor. Çünkü alacak kişi hem çok bekleyecek hem de yeni seriler gerçekten pahalı olacak gibi gözüküyor.
Bu bütçeye yeni serilerden anca 5050 alınabilir ki kendisi daha tanıtılmadı bile. Tanıtılacak da, piyasaya çıkacak da, daha çok süresi var onun. 5060'ın 4060 fiyatına satılacağını da zannetmiyorum.
5070 laptoplar bile halen daha Türkiye piyasasına gelemedi. Bir ara Omen gelmişti ki o da 95.000TL gibi inanılmaz uçuk bir fiyata satılıyordu. Yani yeni seriler gelse bile fiyatların oturması, indirim olması için belli bir süre geçmesi lazım ki bekleme süresi iyice uzuyor böylece.
Ben de 4070/4080 alacak bütçesi olan birisinin beklemesinin daha iyi olacağını düşünüyorum ama 4060 alacak bütçesi olan birinin beklemesi pek işe yaramaz bence.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Bu fiyatta yeme de yanında yat. Daha fazla zamlanmadan alacak varsa alsın. İşlemci gücünden bahsetmeye gerek bile yok zaten. Ekranı da çok iyi. Ekran kartı 4060, bence bu sistemin hakkı 4070 ancak o da fiyatı yükseltiyor. Aklınızda almak varsa alın gitsin.
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
5060'ın fiyatı çok abartı olmaz bu fiyat bandında çıkacağını düşünüyorum. Şuanki cihazların fiyatları çoğunlukla stoktan dolayı haziran-temmuz gibi 5060'ları görürüz diye düşünüyorum. Omen'in 5070'i kasası ve ekranı iyi high-end olarak çıktı. Victus, Nitro serileri o fiyatlarda çıkmaz diye düşünüyorum umarım da öyle olur. 5070Tİ şuan 95K 5060'i 60-70'e satma cesaretini bulurlarsa kimse almaz. 5070Tİ dediğimiz kart 115W TDP değeri olan 4080'den bile çok geride bir GPU CUDA çekirdeği bile 4080'e göre çok az. Bu fiyatların hali ne bilmiyorum ama 5060'ı bu fiyatlarda çıkarsalar bile kimse almaz 60-65K'ya ikinci elde 4080 cihazlar bulunuyor. Top artık NVİDİA'da kötü fiyatlandırma ile çıkarsa talep olmaz masaüstü 5070Tİ ve 5070 nasıl düştüyse bunlarda düşecektir bu rezil GPU'lari bu fiyattan kimse almaz. Tabii 5070Tİ High-End kasasa 95K olması tartışılır da daha mütevazi kasalarda daha uygun fiyatlarda çıkardır elbette.Bu bütçe bandında yeni serileri beklemek gerçekten iyi bir tercih olur mu?
Şahsen bu bütçelerde beklemek bana pek mantıklı gelmiyor. Çünkü alacak kişi hem çok bekleyecek hem de yeni seriler gerçekten pahalı olacak gibi gözüküyor.
Bu bütçeye yeni serilerden anca 5050 alınabilir ki kendisi daha tanıtılmadı bile. Tanıtılacak da, piyasaya çıkacak da, daha çok süresi var onun. 5060'ın 4060 fiyatına satılacağını da zannetmiyorum.
5070 laptoplar bile halen daha Türkiye piyasasına gelemedi. Bir ara Omen gelmişti ki o da 95.000TL gibi inanılmaz uçuk bir fiyata satılıyordu. Yani yeni seriler gelse bile fiyatların oturması, indirim olması için belli bir süre geçmesi lazım ki bekleme süresi iyice uzuyor böylece.
Ben de 4070/4080 alacak bütçesi olan birisinin beklemesinin daha iyi olacağını düşünüyorum ama 4060 alacak bütçesi olan birinin beklemesi pek işe yaramaz bence.