@Recep Baltaş 'ın GameGaraj laptopa MSI BIOS kurulum videosunu eksiksiz izleyip uyguladım BIOS kurulumunda sıkıntı çıkmadı ama cihaz bilgisi değiştirme kısmında cmd'ye yazdığımız kodlar bende -10 driver load error hatasına neden oldu..Yerli yabancı bakabildiğim tüm forumlardan çözüme ulaşmaya çalıştım ama ne yaparsam yapayım sadece hatanın kodu değişiyordu. Sistem bilgisini değiştirmenin çok önemli olmadığına karar verdim çünkü MSI uygulaması çalışıyordu. Aygıt yöneticisine girdiğimde "Trusted Platform Module 2.0 (TPM)" başlığının sarı ünlemli olduğunu gördüm ve bilgisayar TPM'i görüyor mu diye çalıştıra tpm.msc yazdım ve "Compatible TPM cannot be found" yazısıyla karşılaştım. BIOS'tan kontrol ettim TPM 2.0 Device Found, Modülün Intel INTC olduğunu öğrendim ve Intel Platform Trust seçeneğini aktifleştirdim ama aygıt yöneticisine ve tpm.msc'ye tekrar baktığımda sorunun aynen devam ettiğini gördüm. BIOS sürümü 22 Kasım 2024'te güncellenmiş olarak gözükmekte ve daha güncel bir BIOS sürümü bulunmamakta. Ekran görüntüsü isterseniz atabilirim.
PTT'yi kapatıp geri açmayı dener misiniz (Save&Exit yaparak kapatınca) ? Buradaki ayarlar benim de bilgimin ötesine geçiyor açıkçası. Win-Raid'de FPF ayarı kapalı ise cihaz üretici modunda denmiş ama sizde öyle bir durum da yok.
PTT'yi kapatıp geri açmayı dener misiniz (Save&Exit yaparak kapatınca) ? Buradaki ayarlar benim de bilgimin ötesine geçiyor açıkçası. Win-Raid'de FPF ayarı kapalı ise cihaz üretici modunda denmiş ama sizde öyle bir durum da yok.
PTT'yi enabled/disabled modunu bulamadım. PTT bölümünde iki seçenek var dTPM ve PTT olarak. dTPM seçerek çıktığımda otomatik PTT'ye dönüyor ama enable/disable kısmını tüm ayarları tarayarak bulmaya çalışacağım. Windows ayarlarında sıfırlama seçeneğinin bir yardımı olur mu bu konu hakkında? Ya da format atmanın.
AMI BIOS değiştirme uygulamasında MSI dosyasını yüklemeden önce Save tuşuyla .rom uzantılı bir dosya kaydetmiştim onunla eski GameGaraj BIOS'una dönüş imkanım var mı? TPM özelliğini açmam şart çünkü. @Recep Baltaş