Çözüldü GameGaraj Slayer X5T-5050'de pil seviyesi nasıl %80'e sabitlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

skyfall

Uzman
Merhaba, GameGaraj Slayer X5T-5050 kullanıyorum. Sabit Mod'da batarya %100 şarj oluyor. Uzun süre böyle kullanırsam ki mecburen prize takılı oyun oynamak zorundayım, bu da bataryaya zarar verebilir. Bataryayı nasıl %80 gibi bir seviyeye sabitlerim?

Çözüm
Kontrol merkezi üzerinde böyle bir ayar yapamıyorsunuz, aynı şekilde BIOS'ta da yer almıyor (önceki nesil Clevo / TongFang kasalarda BIOS üzerinden FlexiCharger kısmında birtakım ayarlar yapılabiliyordu bu konu hakkında ama yeni nesil TongFang kasaların BIOS'unda buna denk gelmedim) 3. parti yazılımlarada yönelmenizi tavsiye etmiyorum (Windows kısıtlıyor biraz hem). Prize takılıyken oyun oynamızda büyük bir sorun olmaz, sürekli doldur - çıkart döngüsü yapıyorsanız bataryayı büyük oranda etkiler sadece.
Nasıl yani? Sabit hep batarya %80 kalmasını mı istiyorsunuz? Bu olmaz. Zaten gaming laptoplar prizde bağlı çalışması hiçbir şekilde zarar vermez.

Gücü prizden çektiği için sorun olacağını sanmıyorum, batarya döngüsü olmuyor yani. Nadiren BIOS ayarlarında olabiliyor ama bu modelde olduğunu sanmıyorum.

Kontrol merkezi üzerinde böyle bir ayar yapamıyorsunuz, aynı şekilde BIOS'ta da yer almıyor (önceki nesil Clevo / TongFang kasalarda BIOS üzerinden FlexiCharger kısmında birtakım ayarlar yapılabiliyordu bu konu hakkında ama yeni nesil TongFang kasaların BIOS'unda buna denk gelmedim) 3. parti yazılımlarada yönelmenizi tavsiye etmiyorum (Windows kısıtlıyor biraz hem). Prize takılıyken oyun oynamızda büyük bir sorun olmaz, sürekli doldur - çıkart döngüsü yapıyorsanız bataryayı büyük oranda etkiler sadece.

Çözüm

O zaman kontrol merkezinde sabit mod'da kullanmaya devam edeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…