Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pgyldz

Becerikli
İyi hafta sonları dilerim. Başlıkta okuduğunuz gibi bazı yerlerde ipten yürürken karakter tırmanmıyor, sadece karakter kafasını yukarıya kaldırıyor joystick ile tam ileri yapsam bile. Ama klavye mouse bağlandığım zaman akıcı bir şekilde hareket ediyor. Görseldeki yerlere gamepad ile yapamıyorum, o tuşlara basmama rağmen bunun bir çözümü var mı? Eski AC 2 kontrollerine alışık olduğum için bir ayar var mı?

Assassin's Creed Mirage 1.06.2025 07_01_12_070520.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Son güncelleme soru çözdüm MSI Center M'den çubuk ayarlarını varsayılan yapınca düzeldi şimdi rahat bir şekilde IP'ten bina tırmanıyorum.
Görsellerden nasıl düzeltiğimi görebilirsiniz.

IMG_20250601_092334.webp

IMG_20250601_092337.webp

IMG_20250601_092344.webp

IMG_20250601_092348.webp
Yeni kontrollere mi alışamadınız? Yoksa gamepad algılamakta sorun mu yaşıyor? Veya siz gamepad ile oynamaya alışkın değil misiniz?

Hangi gamepad ile oynuyorsunuz?

Kablosuz mu yoksa kablolu mu oynuyorsunuz?
Eğer kablosuz ise kablo bağlayıp bir deneyin.

Mirage oynamadım ama şu aralar Shadows oynuyorum. Japonya'daki yapılar tırmanma mekaniği için hiç uygun değil, o yüzden kanca eklemişler ama tırmanmakta pek bir sorun yaşamıyorum. Kanca hariç benzerdir diye düşünüyorum.

Yeni kontrollere mi alışamadınız? Yoksa gamepad algılamakta sorun mu yaşıyor? Veya siz gamepad ile oynamaya alışkın değil misiniz?

Hangi gamepad ile oynuyorsunuz?

Kablosuz mu yoksa kablolu mu oynuyorsunuz?
Eğer kablosuz ise kablo bağlayıp bir deneyin.

Mirage oynamadım ama şu aralar shadows oynuyorum. Japonya'daki yapılar tırmanma mekaniği için hiç uygun değil, o yüzden kanca eklemişler ama tırmanmakta pek bir sorun yaşamıyorum. Kanca hariç benzerdir diye düşünüyorum.

Hayır el konsolu bu MSI claw a1m kullanıyorum.

Warzone'da aynı sorunu yaşamıştım, bir ara düzeldi. Sol joystick tam basılı tutuyorum olmuyor ama yaya gider iken herhangi bir binaya tırmanıyor.

Cihazın garantisi varsa bence garantiye gönderin. Garantisi yoksa ve gamepad kısımları değiştiriliyorsa yenisi alınabilir. Drift sorunu falan olabilir. Harici bir gamepad ile bağlanıp bunu anlayabilirsiniz. Veya cihaz oyunda takılıyorsa da bu etki edebilir. Harici gamepad takınca da bu anlaşılabilir.

Bunun dışında gamepadleri algılamama ihtimali düşünülerek şu ayarı açın.

2025-06-01_07-50.webp

Cihazın garantisi varsa bence garantiye gönderin. Garantisi yoksa ve gamepad kısımları değiştiriliyorsa yenisi alınabilir. Drift sorunu falan olabilir. Harici bir gamepad ile bağlanıp bunu anlayabilirsiniz. Veya cihaz oyunda takılıyorsa da bu etki edebilir. Harici gamepad takınca da bu anlaşılabilir.

Bunun dışında gamepadleri algılamama ihtimali düşünülerek şu ayarı açın.

Eki Görüntüle 151898

Bazı oyunlarda sorun olmuyor da Warzone da sol joystick orta tuşuna tıkladığım zaman koşmuyordu. Bir ara daha sonra düzelmişti veya Mirage'da yapabilecek bir ayar var mı? Ubisoft'tan oynuyorum.

Genshin de bir sıkıntı yoktu, drfit sorunu tam gidiyordu.

İyi hafta sonları dilerim. Başlıkta okuduğunuz gibi bazı yerlerde ipten yürürken karakter tırmanmıyor, sadece karakter kafasını yukarıya kaldırıyor joystick ile tam ileri yapsam bile. Ama klavye mouse bağlandığım zaman akıcı bir şekilde hareket ediyor. Görseldeki yerlere gamepad ile yapamıyorum, o tuşlara basmama rağmen bunun bir çözümü var mı? Eski AC 2 kontrollerine alışık olduğum için bir ayar var mı?

Eki Görüntüle 151895
Ds4 Windows programı dener misin ? Bir sürü oynadım sayesinde.

Bana bir sorun yok gibi geldi. İp üzerinde koşmuyor olabilir. Güncel oyun olsa da AC'nin halen alakasız yerlere takılma sorunu devam ediyor. Eğer bu takılmalarda hareket etmiyor diye düşünüyorsanız, bu tamamen oyun kaynaklı. Bunun dışında bahsettiğim gibi drift sorunu varsa cihazı garantiye yollamanız gerekiyor. En azından ben attığınız GIF'te pek bir şey göremedim.

Son güncelleme soru çözdüm MSI Center M'den çubuk ayarlarını varsayılan yapınca düzeldi şimdi rahat bir şekilde IP'ten bina tırmanıyorum.
Görsellerden nasıl düzeltiğimi görebilirsiniz.

IMG_20250601_092334.webp

IMG_20250601_092337.webp

IMG_20250601_092344.webp

IMG_20250601_092348.webp

Çözüm