Gamepad'i istediğim gibi tutamıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MeReKGs67
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 238
  • Etiketler Etiketler
    gamepad

MeReKGs67

Uzman
Dün ilk defa Xbox tarzı bir gamepad aldım MSI Force GC20 V2 isminde. PES 13'te alışmaya çalışıyorum ama tam ergonomik tutuş nasıl olmalı çözemedim. Mesela sol analog daha yukarıda olduğu için haliyle baş parmağımda yukarıda kalıyor bu sefer işaret parmağımı LB tuşuna konumlandırmakta çok zorluk çekiyorum çünkü sol analogla LB çok yakın birbirine. Keşke diyorum PS kolumu alsaydım çünkü onda analoglar yan yana olduğu için orantılı oluyor bir bozukluk olmuyor orta parmağı da kullanmak da daha rahat oluyor.

Bana diyorlar orta parmakla tutulmaz sadece işaret parmağını kullanacaksın arka tuşlar için. Mesela şimdi bu görsellerden örnek verecek olursam, bu hareket için RT ile RB'ye aynı anda basmak gerekiyor, bunu nasıl tek işaret parmağımla aynı anda yapayım? Bir merak saldım, kol aldım, deneyeyim dedim bayağı zorlandım vallahi. FPS oyunlarını yine hiç düşünmüyorum bile, klavye fareden devam onlarda.

Şu gamepadi seven var hala aklım almıyor Alışmak istesen atari koluna da alışırsın ama şu kolla bi Resident Evil oynayalım dedik atomu parçalıyorduk az kalsın. Konsol güzel konsol, kolu bir tuhaf.

@MeReKGs67 Uğraşma usta alışmaya kalksan PS4 kolu tuttuktan sonra eline tekrar bunu aldığında yine acayip geliyor. Sat gitsin.

Şu gamepadi seven var hala aklım almıyor Alışmak istesen atari koluna da alışırsın ama şu kolla bi Resident Evil oynayalım dedik atomu parçalıyorduk az kalsın. Konsol güzel konsol, kolu bir tuhaf.
Hocam sen bir de 10 yıl konsol kullanıp PC'ye geçenlere sor. Klavye mouse geçtiğim an her yerim ağrıyor.

Hocam sen bir de 10 yıl konsol kullanıp PC'ye geçenlere sor. Klavye mouse geçtiğim an her yerim ağrıyor.
Ben de PS4'te var mesela aynı oyun laptopta da var ama ben klavye mouse ile daha rahat oynuyorum kamera veya aim kontolü olan hiçbir oyunu gamepad ile oynayamıyorum fakat Maç olsun, araba yarışı olsun, Mortal Kombat olsun bunlar konsolda sarıyor, klavye mouse ile oynayınca hem saçma oluyor hem zevk alamıyorsun işte o zaman gamepad farkını hissediyorsun. Lakin ne zaman xBox kolunu elime aldım dedim ki bu ne saçmalıktır o analoğun sol üstte olması kadar acayip bir tasarım yok. Resident Evil'i oynayamadık.

Bende uzun yıllar PS kolu kullandım. İlle de Xbox kolu dedikleri için Cyclone 2'ye geçiş yaptım alışması zor oldu ama alıştım. Ben Rocket League için kullanıyorum hem de RT lt RB LB 4 tuşta da parmaklarım duruyor ancak bahsettiğin sorunu hiç yaşamadım.

Hocam şu kolla dediğin tüm simetrik kollar di mi? Sen PS koluyla mı daha rahat oynuyorsun yani yoksa genel olarak kolla mı oynayamıyorsun

İlk gün kolla çok uğraşınca benim de elim ağırdı bayağı klavyede zor yazdım şu an o kadar değil ama

Orta parmağı kullanmıyor musun

Anladım hocam ben de senin gibi düşünüyorum sol analoğu yukarı koyunca bi orantısızlık oluyor

Son düzenleme:
Hocam şu kolla dediğin tüm simetrik kollar di mi? Sen PS koluyla mı daha rahat oynuyorsun yani yoksa genel olarak kolla mı oynayamıyorsun
PS koluyla Mortal Kombat, Tekken, Yarış oyunları, Gow gibi oyunları rahat oynuyorum kalanı klavye mouse ile.

RT ve LT'ye orta parmakla basılır.
Hocam orta parmaklar da uzun kalıyor bu sefer o parmağın kıvrıldığı yerle mi basıyorsun?

PS koluyla Mortal Kombat, Tekken, Yarış oyunları, Gow gibi oyunları rahat oynuyorum kalanı klavye mouse ile.
Ama işte hocam ben PC'de oynuyorum ya XBOX daha uyumlu diyorlar PC için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…