Arkadaşlar merhaba,
2024 yılı ortasında GameSir T4 Cyclon'e Pro oyun kolu satın almıştım ve gayet memnundum; ta ki bugün fark edene kadar. Öncelikle şunu belirteyim: Hiç düşürmedim, sert davranmadım. Nasıl kullanılması gerekiyorsa o şekilde kullandım.
Fark ettiğim sorunlar şunlar:
- İlk olarak, RT tuşunun titreşimi çalışmıyor.
- İkinci olarak ise oyunlarda titreşim motoru aşırı derecede yetersiz çalışıyor.
Oyun ayarlarına girip baktığımda titreşim seviyesi yüksek görünüyor. Titreşim testi yaptığımda ise titreşim gayet yeterli çalışıyor. Ancak RT tuşunun titreşimi, test esnasında da çalışmıyor. Nasıl bozulduğunu gerçekten anlamış değilim.
Diğer titreşim sorunlarının mekanik olduğunu sanmıyorum; büyük ihtimalle yazılımsal bir problem. Çünkü bir–iki ay önce GameSir telefon uygulamasından bir güncelleme gelmişti. O zamanki mevcut sürüm 1.2 idi ve ben sürümü yükseltmiştim ancak yanlışlıkla tekrar 1.2 sürümünü yükledim. O günden sonra hiçbir şekilde üst sürüm karşıma çıkmıyor; sürekli aynı eski sürüm görünüyor. Yukarıda bahsettiğim sorunlar da bundan sonra ortaya çıkmaya başladı.
PC üzerinden GameSir yazılım uygulamalarını yükledim fakat hiçbir şekilde kontrolcüyü görmüyor. Kablolu ve kablosuz olarak denedim, ancak tanıtamadım. Telefon uygulamasında tüm titreşim ayarları Full olmasına rağmen oyunlarda titreşim gerçekten çok az.
RT tuşunun titreşimi tamamen çalışmıyor. LT tuşunun titreşimi ise oyunlarda var ya da yok denecek kadar az çalışıyor. Normal titreşim motorları da aynı şekilde zayıf. Gamepad'in arkasındaki küçük delikte bulunan reset tuşuna basıp resetledim, fakat hiçbir değişiklik olmadı.
Bu problemi nasıl çözeceğimi bilmiyorum. RT tuşunu belki halledebilirim; kablosunda bir sorun olabilir, lehimi atmış olabilir ancak yazılım tarafını nasıl düzelteceğimi gerçekten bilmiyorum.