Gaming laptop alırken RAM tercihi nasıl olmalı?

İnternetten alın illa o olacak diye bir şey yok ama mecbursan DDR4 al.

Niye geriye dönük sistem alsın. Dediklerinizin mantığı yok.

Yani 1x32 alırsa, ileride bir 32 GB modül daha ekleyip 2x32 yapma şansı olur.

Aynen öyle. Özellikle laptoplarda slotlar boşa harcanmamalı. Malum anakart değiştirme şansınız yok.

Niye geriye dönük sistem alsın. Dediklerinizin mantığı yok.

DDR4 ile DDR5 arasındaki fark tam olarak ne oluyor, çok bilgim yok o yüzden soruyorum. Yani aralarında uçurum kadar bir fark var mı? Genel olarak amaçları ne oluyor, neyi değiştiriyorlar? Teşekkürler.

Bilgim yok, benim de. Ama aralarında uçurum denecek kadar büyük bir fark olmadığını biliyorum. Kendisi de şu anda aktif değil.
DDR4 laptop ise DDR5 niye alasınız ki? Sorun öyle cevap verelim. Yanlış bilgi vermek istemem şahsen. %99.9 DDR5'tir zaten. 1x32 tavsiyemdir.

DDR4 ile DDR5 arasındaki fark tam olarak ne oluyor, çok bilgim yok o yüzden soruyorum. Yani aralarında uçurum kadar bir fark var mı? Genel olarak amaçları ne oluyor, neyi değiştiriyorlar? Teşekkürler.

Evet uçurum var. Sanıldığının aksine RAM çok fazla performansa etki eder. Dual channel ve Single channel DDR5'ler arasında çok fark yok. 1x32 en iyi seçenek şu an için.

DDR4 laptop ise DDR5 niye alasınız ki? Sorun öyle cevap verelim. Yanlış bilgi vermek istemem şahsen. %99.9 DDR5'tir zaten. 1x32 tavsiyemdir.
Büyük ihtimalle laptop Intel, bazı modellerinde DDR4 ve DDR5 diye iki ayrı model oluyor. Şahsen tercih edeceksem DDR5 alırım, MHz değerleri Intel sistem de fark olabiliyor.

Evet uçurum var. Sanıldığının aksine RAM çok fazla performansa etki eder. Dual channel ve Single channel DDR5'ler arasında çok fark yok. 1x32 en iyi seçenek şu an için.

DDR6 çıktığında DDR4'ün ömrü herhalde dolar artık. Zaten çıkalı yaklaşık 10 sene olmuş galiba.

DDR6 çıktığında DDR4'ün ömrü herhalde dolar artık. Zaten çıkalı yaklaşık 10 sene olmuş galiba.

Yani kullanım amacınıza göre değişir. Hala sunucu olarak DDR3 kullanıyorum iyi kötü iş görüyor.

2x16 veya 2x32 bulamazsan 1x16 veya 1x32 al, en kotu yanina ilave yaparsin. 64 GB gereksiz ama amac dual channel performansi elde etmek.

@creazy, DDR4'ler 1x64 bit iken DDR5'ler 2x32 bit, o yuzden DDR4'teki kadar dual channel olmazsa olmaz degil ama yine de fark ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…