Gaming laptop incelemesi okumak ister misiniz?

Yer
Başkent
Yakın zamanda, YKS sınavı sonrası;
Game Garaj R9T 9955HX 5070 Ti veya ASUS TUF F16 5060 laptop alacağım, bütçe kesinleşince.

Eğer isterseniz detaylıca uzun bir inceleme makalesi yazmak isterim kendimce. Cihazın bütün modlarını, değerlerini kapsayan, undervolt CPU ve GPU değerleri ve stok fabrika ayarları ile karşılaştırma da düşünüyorum.
Düşündüğüm test programları; Cinebench R23, FurMark.

Oyun testleri; RDR 2, Cyberpunk 2077, GoW 2018, Last of Us Part 1. (Belki Valorant, Dying Light 2.)
Oyunları uzun test altında tutmayı düşünüyorum; modlar arası 15'er dakika. En son Turbo veya limitli halde 30 dakika civarı ısınma testi.

Güzel olur özellikle birisi o laptop alınmaz kardeşim deyince direk sizin incelemenizi atarım iç yapısını vesaire bulup atmaktansa daha pratik.
Zaten eğer birisi size 0 argüman ve kanıt olmadan "Bu laptop alınmaz kardeşim" diyorsa o kişiyi direkt umursamayın hatta mümkünse görmezden gelin.

Örnek olarak ben Lenovo LOQ serisi bir laptop aldım, ve insanlara yeni modeller gayet düzgün olduğu için bu modeli öneriyorum. Forumdaki insanlar ağzına "anakart sorunu var" lafını takmış ve Lenovo'nun her laptobuna bunu yapıştırıyor. Yeni serilerde iç yapı değiştiği için bu sorun daha hiç çıkmadı bile.

Daha geçenlerde yaşadım ya çok bile olmadı.

Sırf bundan dolayı her laptopun iç yapısını galerimde bulundurmayı düşünüyorum yoksa insanlar soğutması iyi dendiğinde bile inanmıyor gerçekten uğraştırıcı biraz.

Sırf bundan dolayı her laptopun iç yapısını galerimde bulundurmayı düşünüyorum yoksa insanlar soğutması iyi dendiğinde bile inanmıyor gerçekten uğraştırıcı biraz.

Legion 5 ve 7 kasalar aslında çok güzel soğutuyor ve bakınca iki tane bakır boru ile yapıyor bunu.
Resimleri ekledim gg motherboard bayağı benziyor aslında.
ASUS yenilikçi bir tasarım sahibi sonuç olarak extra mühendislik bile bazen beklenen beklentiyi karşılamıyor.

Dosya Ekleri

• Shotcut_00_04_12_433-scaled.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 8
  • Shotcut_00_05_47_600-scaled.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_9371 (1).webp
    122,4 KB · Görüntüleme: 6
  • internals.webp
    2 MB · Görüntüleme: 9

Sadece iç yapı evet tam olarak doğru değil testlerine bakmak lazım ayrıyeten testler aynı zamanda onun için var ama iç yapının önemli olduğu konusunu değiştirmiyor bence hocam.

Sadece iç yapı evet tam olarak doğru değil testlerine bakmak lazım ayrıyeten testler aynı zamanda onun için var ama iç yapının önemli olduğu konusunu değiştirmiyor bence hocam.
Yok demek istediğim iç yapısı çok karışık olunca bile 20 derece fark ettirmiyor.
Cihaz tv telegramda geçen birisi 9955hx 5070ti asus rog attı sıcaklıkları onunda 80 civarında idi. Gpu 80'e yakındı.
cihazların kalitesi vs donanımı uzun ömürlülük olarak takibi farklı. İç yapının öneminin farkındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…