Garanti dışı kalan Samsung Galaxy S23 Ultra, ücret karşılığında yetkili serviste tamir ettirilebilir mi?

mustafakrml

Uzman
Yer
Trabzon, Ortahisar
Merhaba,

S23 Ultra cihazım 1 ay önce su teması yaşadı ve kameranın lens camında buğulanma oldu. Bir süre gitmeyince endişelendim ve hızlıca bir servise kontrol ettirmek ve temizletmek üzere anakart tamirinde uzman olan bir servise gittim.

Cihazın kontrolünü yaptı. Anakarta sıvı teması olmadığını ve cihaza ulaşmadığını söyledi ama kamera lens camını kontak spreyiyle temizlediği için kameradaki polarize filtreler falan çıkmış tamamen maalesef. O zaman kamera camlarını veya arka kapağı değişiriz sonra demiştim.
Şimdi de cihazın arka kapağını kötü yapıştırdığı için ilk darbede direkt kırıldı.

Yetkili serviste garanti dışı, yani ücreti mukabilinde arka kapağın değişimini yaptırtmak istiyorum fakat yetkili servis önceden sökülmesinden dolayı garanti dışı onarım yapacak olsa bile red edebilir mi?

Not: Cihazın ana lenslerine bir şey sürmedi, yani kamera lenslerinde problem yok. Cihazı birlikte söktük sadece kapaktaki camları kontak spreyiyle temizledi. Orada direkt dalınca bir şey de diyemedim, ücret de talep etmedi zaten.

Bu arada bu cihazı defalarca keyfi suya soktum hiçbir şey olmadı yanlışlıkla düştüğünde su aldı cihaz aman cihazınızın suya toza dayanıklılık sertifikasına güvenip de suya sokmayın daha da hiçbir cihazıma güvenip de sokmam.

Son düzenleme:
dışarıdan başka biri tarafından değişen parçanın garantisi olmaz. Ben 2019 da Galaxy A30 kullanırken benzer bir olay yaşadım ekran değişimi yaptırdım ancak dışarıdan teknik servis haricinde bir yerde değişim yaptırdım. Sonrasında ekran 2. bir defa kırılınca yetkili servise götürdüm o zaman benden telefonun içi açılmış cihazın donanım kaynaklı garanti kapsamı dışına alınmıştır dediler. Sonrasında ekranın teknik servis değiştireceğini ancak ek ücret ödemem gerektiğini söylediler. Bende faturası ile beraber ücretini de ödeyerek değişimi yaptırdım.

Dışarıdan parça değişimi yapılmadı sadece arka kapak açıldı ne anakarta dokunduk ne ekranına ne de başka parçasına, garanti istemiyorum zaten kırılması da garanti dahilinde değil garanti haricinde ücretiyle değişsinler yeterli benim için.

Teknik servis hizmeti almanızda bir engel olduğunu düşünmüyorum. Ücret talep edeceklerdir. Bu şekilde hizmet almaya devam edersiniz.

Teknik servis hizmeti almanızda bir engel olduğunu düşünmüyorum. Ücret talep edeceklerdir. Bu şekilde hizmet almaya devam edersiniz.

Şimdi aradım ücret bilgisi bile vermediler ellerinde olan parçanın onarım maliyetini nasıl bilmiyorlar şaşırdım vallahi şimdiden servise olan güvenim kırıldı.

teknik servis hizmeti almanızda bir engel olduğunu düşünmüyorum. Ücret talep edeceklerdir. Bu şekilde hizmet almaya devam edersiniz.

Şu yönden avantajınız var kullandığınız telefon çok eski bir telefon olmadığı için teknik servisin elinde yedek parça olması halinde garantisi bitmiş bir cihaz dahi olsa mağdur etmeyecek ve hizmet sunmaya devam edecektir.

Şimdi aradım ücret bilgisi bile vermediler ellerinde olan parçanın onarım maliyetini nasıl bilmiyorlar şaşırdım vallahi şimdiden servise olan güvenim kırıldı.
Arama ile bir sonuç almanız çok mümkün değil. Mağazaya gitmeniz halinde daha net bir bilgi elde edersiniz. Genellikle mağazadaki çalışanlar telefon ile aradığımız kişilerden daha çok bilgi sahibi oluyorlar. Bence teknik servis noktasını öğrenin gidip doğrudan kontak kurun daha olumlu sonuç alacağınıza eminim.

Onarım yapmak zorundalar. Yurtdışı cihaz olsaydı böyle bir sorumlulukları yok.
Ücret bilgisi verme konusunda tüm servisler cins maalesef.

Merhaba. Samsung VIA simge elektronik servis ile iletişime geçtim 2025 lira karşılığında tamiri yapacaklarını söylediler. Cevaplayan herkese teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…