Garantinin arızalı RX 7900 XTX ekran kartı yerine RTX 5070 Ti vermesi iyi mi?

frkn015

Uzman
Daha önceden sistemimde bulunan ekran kartı arızalandığı için garantiye yolladım ve tamirinin mümkün olmadığını, yerine farklı bir ekran kartı göndereceklerini söylediler.

Eski garantiye göndermiş olduğum Ekran kartı: Powercollor RX 7900 XTX 24 GB modeli yerine Gainward RTX 5070 Ti Phoenix-S 16 GB ekran kartı yolladılar mantıklı mı? Daha mı iyi, nedir, nasıldır?

Sistemim:

Ryzen 9 7950X işlemci
64 GB Venom 6000 MHz RAM
ASUS ROG Strike B650E-F Anakart
XPG 2 TB 7400/6800 MB M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:

Yaptıkları hoş olmamış. Üst segmentten orta-üst bir kart ile değişmiş 7900XTX 1000 dolarlık bir kart 5070 Ti ise 750 civari. Burada bile fark mevcut. Birisinde 24 GB VRAM birisinde 16 GB en basitinden. Oyun testlerinde ise AMD %15 ila %20 daha iyi duruyor.

En basitinden RX 7900 XTX vs RTX 5070 Ti benchmark yazdığınızda performans farkını göreceksiniz. Verdikleri model şu anda en ucuz 45K civarına satılıyor, 7900 XTX'i de muhtemelen daha ucuza almışsınızdır. Yani meblağ olarak kaybınız yok. Performans olarak da VRAM ve kısmı FPS kaybınız var ama onda da kimi oyunda biri kimi oyunda diğeri öne geçiyor. Güncel kalmanız açısından iyi olmuş fakat yüksek VRAM gerektiren işlerle uğraşıyorsanız -ki böyle bir işle meşgul olsaydınız başta AMD tercih etmezdiniz diye düşünüyorum- ya da "24 GB VRAM'li kart aldım, bunu 7-8 yıl kullanırım" diye bir düşünceniz olduysa bir tık dezavantajlı duruma düşmüşsünüz. Öte yandan CUDA lazımsa yine NVIDIA verilmesi daha iyi olmuş. Kullanım amacına bağlı avantaj ya da dezavantaj durumu var.

Son düzenleme:

Bence kabul etmeyin. Üst segment ekran kartını alıp orta segment kart ile değiştirmişler. VRAM kaybınız var. Dip model kart vermişler bir de utanmadan.

Modelli bir 9070XT teklif ediyorlarsa onu tercih ederim şahsen ama ille de NVIDIA olacak dersen normal bir öneri en ucuz 5070 Ti önermişler.

Bence kabul etmeyin. Üst segment ekran kartını alıp orta segment kart ile değiştirmişler. VRAM kaybınız var. Dip model kart vermişler bir de utanmadan.

Yani 9070XT ve 5070 Ti önerirlerdi zaten değişim için direkt 5070 Ti yollamışlar normal. VRAM kaybı olsa da güncel olarak muadili sayılabilecek bir kart yollamışlar doğal olacak. Dip model olması da normal bu tip değişimlerde özellikle de NVIDIA kanadında en dip model öneriliyor.

Son düzenleme:
Üst segment ekran kartını alıp orta segment kart ile değiştirmişler.
5070 Ti ne zaman orta segment oldu ya? Ayrıca sırf kas gücü ve VRAM'e bakıp "AMD daha iyi" düşüncesine varıyorsunuz da iki kart arasındaki nesil farkını da değerlendirin.

Yukarıda atılan videoyu referans alırsak da FPS değerleri arasında dağlar kadar fark yok. Bu bağlamda RTX 5070 Ti için orta segment deyip 7900 XTX'e üst seviye demekte mantık göremedim ben.

RX 7000 serisi yerine RTX 5000 serisine geçmiş oldu. RX 9070 XT falan vermiş olsalar neyse ama eski nesil karta sırf 24 GB VRAM için daha iyi demek mantıklı gelmiyor bana. 24 GB VRAM'e ihtiyaç duyacak bir iş yapıyor mu önemli olan o.

Öncelikle karşı çıkanlar olacaktır fakat sizin kartınız her türlü 5070 Ti'den daha iyi. En azından güzel bir marka gönderebilirlerdi. Ama en azından göndermişler şu anda kartınıza bir şey olsa ve garantiye gönderseniz tamir edemezlerse size kartı geri gönderirler.

VRAM'lik işin yoksa RTX 5070 Ti okey de...Yollaya yollaya Gainward Phoenix-S'mi yolladılar "AMD ısınıyor" lafını NVIDIA ile diriltmeye çalışıyorlar galiba. @michaelscofield
PowerColor 7900 XTX'lerde Hellhound veya Red Devil var. Bir de FE'lere benzeyn bir tane var. Sizdeki FE ise o zaman Gainward adil. Garip bir trade ama mantıksız değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…