Gebze’de Hayvan Katliamı: 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga ölü bulundu!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sickboyrari

Üstün
Sosyal Locası
Makaleler
1
Yer
Kaotic
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde belediyeye ait 'Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde çöp torbalarında katledilmiş 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın bulunmasıyla ilgili Kocaeli Valiliği ve Gebze Belediyesi açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı ifade edilerek, basında ve sosyal medya mecralarında yer alan görüntülere dair adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. Yorum yapmaya bile gerek yok, doğru düzgün ne barınak yapabildiler ne de sokakta denetimi sağlayabildiler.

#GebzedeKatliamVar #YasaDeğilCinayet​

Bu işi belediyelere bırakmamak lazım. Devletin direk bu sokak köpek problemini halletmesi gerekiyor. Gerekilirse uyutulacak, zaten sokakta yaşayan köpek ne kadar mutlu olabilir ki. En azından barınaklarda eziyet çekeceklerine direk acısız bir şekilde uyutulsunlar.

Dışardakiler tamam da barınaktakilere dokunmayın be.
Dışarıdakiler de tamam değil, bir cana kıymak bu kadar kolay olmamalı. Sokakta denetimi yapamıyorlarsa ölmesi için değil yaşaması için elverişli bir barınak inşaa edilmeli.

Bizim sokakta geçen sen 2-3 tane kedi vardı, bu sene kedi sayısı 20 olmuş. Hayır bir de geceleri inliyorlar. Her gece 1-2 saat istisnasız duyulabilen bir ses. Muhtemelen ya açlar ya da üşüdükleri için. Bu olayın da oluşmasına bizim insanımızın cahilliği konu oluyor gene. Kapı önlerine bırakılan yemek ve su kapları, bu hayvanların düzensiz çoğalmasına neden oluyor.

İfadeler: 444
Dışarıdakiler de tamam değil, bir cana kıymak bu kadar kolay olmamalı. Sokakta denetimi yapamıyorlarsa ölmesi için değil yaşaması için elverişli bir barınak yapılmalı.

Yasa olduğu için öyle dedim. Ben oldum olası sokakta köpeğe karşıyım. Kredi kartları limitinden vergi alacaklarına ayni oranda vergiyi "sokak hayvanlarına yardım" adı altında toplayıp barınak yapsalar da sokak köpeği riski olmasa.

O çok beğendiğiniz Avrupa ülkelerinde aynı uygulama yıllardır yapılıyor. Sokakta köpek mi olur? He barınakta yapılırsa o zaten ayrı olay direk cezası çekilsin. Sahipsiz hayvanlar ya barınakta ya da sahipli olacak. Üçüncü tercih asla olmamalı sokaklar çocukların olacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…