Gece olunca anormalleşen alt komşu

22723

Uzman
Alt katta sorunlu bir aile vardı, aile demesem de olur aslında da. Kendileri taşındı ama binanın önünden gene gitmiyor, birisi hep burada. Kendileri gidince kızları geldi altımıza. Gece 12-1'den sonra kudurmaya başlıyorlar. Kapıları sertçe çarpma, bağıra bağıra konuşma. Kız eve erkekler çağırıyor, arkadaşı mı sevgilisi mi belirsiz. Yaşı da 25 üstü belli. Geceleri yüksek sesle telefonla konuşuyor. Sevgilisi sanırım gece kavga ediyorlar falan filan. Az önce iki erkek kızla beraber bir şey tartışıyordu.

Binanın kapısını sertçe kapatıp çıktı, ben de cama çıktım, girişte oturuyoruz, sigara içiyorum. İki kere binaya girip çık yaptı, en son bana "kapıyı açar mısın?" dedi.
Ne kadar cins insanlar var. Polise şikayet etsem yarın bir gün başıma iş alacağım. Bellerinde silah mı var, çakı mı var anlamakta elde değil. Bunu yazarken dışarı camımın önüne çıkıp telefonla konuşmaya başladılar, dertleri ne anlamak elde değil.
Apartmanda yaşam zor, kira sebebiyle ev değiştiremiyoruz. Asgari ücretli annem idare etmese evi bir gün daha durmam.
Bu böyle bir olaydı. İyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yalıtım sorunu var sizde. Kadın ekstrem bir şeyler yapmamış anlattığınıza göre. Alt daireye başkası gelse benzer şeyler yaşanacaktır yalıtım düzgün yapılmadığı için. Alt daireye sorsak gece gece tıkırtı geliyor, ses geliyor diyebilirler pekâlâ. Yalıtım olmaması çift yönlü kötü. Eve giren çıkan erkekler sizi ilgilendirmez. İster sevgilisi ister dostu olsun, kimsenin haddine değil. Kapı olayında rahatsız olduysanız duymazdan gelip açmayabilirdiniz. Anahtarı vardır illaki.

Benzeri başıma geliyor. Yan dairemde aynı olay dönmesinin yanında diğer tarafta da bir adam var ne yaptığı belirsiz 45 yaşında sanırım. Her gece bağırtı çatırtı bazen kavga kapıyı vurmalar. Dün de hadi bıçaklasana... Çocuğu diye masayı yere vurdu. 2-3 ay sonra şehir değiştirme olasılığım olmasa direkt ev değiştireceğim...

Sevgilisi zart zurt benim ilgilendirmez, olayı anlatmak için dedim kolayıma geldi. Çünkü gece gece hırt konuşmaları dinledim.
Yalıtım eski bina yoktur zaten. Of desek duyuluyor. Ama gece olunca biraz dikkat edilmesi daha doğru değil mi? Saat 03.00.
Çelik kapıyı bir kapatışi var bina titriyor sesten..
Anahtarı yoktu 2 kere git gel yaptı.

Son düzenleme:

Medeniyet çok önemli, ben sigara içiyorum diye cama çıkmaya bile çekiniyorum. Millet üstüne vazife olmamasına rağmen sürekli bir eleştiri peşinde. Bağırsan duyuluyor o ayrı konu.
Bina ve komşu çok önemli. 19 yaşındayım kendimi bildim bileli sorunlu komşular var etrafımızda.

Eee, ilgilendirmiş demek ki dostum. Yani gerçekten ilgilendirmeseydi buraya cümlesini yazma gereği duymazdın. Alt komşu gürültü yapıyor der geçerdin. Senin kafandaki sosyal kodlara uymadığını düşündüğün icin aklının bir köşesi alt daireye giren çıkanda kalmış.
Onun dışında nezaketten bahsedip alt komşuya hakaret etmişsin. Olmamış. Siz daha önce bu alt daire ile görüştünüz mü? Kadına "ses yalıtımı zaten kötü lütfen gece daha dikkatli olun" şeklinde ulaştınız mı? Yoksa tek taraflı laf demeden içinize saydığınız bir rahatsızlık mı sizinki?

Millet üstüne vazife olmamasına rağmen sürekli bir eleştiri peşinde.

Eleştiri istemiyorsan konusunu açmamalıydın. Teşekkürler.

Dostum normalde tek yaşayan birisi sarhoş bir şekilde gelip gece 1 saat boyunca daha önce zile bastı bütün binada bir tane erkek çıkıp ne oluyor diyemedi, yaşlı amca ve ben dışında.
Eleştiri kabul etmemekle alakası yok.
Buradan giden ailesi bizden para bile istedi kendilerine saygı duymuyorum, çünkü koca bir yaz camımın onunde bagira bagira konuştular uyarmama rağmen, anlayacaklari dildende çok şey yaptim nafile idi, onlar gitti kizlari taşındı. Hakaret edecek bir şey de yazmadım.
Gece gece 2 tane erkek vardı işte aşkım yapma diyerek bağırması ve sonra da iki erkeğin tartışmasından bahsettim.
Beni ilgilendirdiği için değil duyduğum şekilde yazdım. İstediğini demekte özgürsün. Ben kıza " sevgilisi mi eve kimin girip çıktığı belli değil" mi dedim?
Eve erkek çağırmış dedim. Sanki alt katta fuhuş çeviriyor demişim gibi bir taraf aldın. Kendisi sadece geceleri aktif gündüz görmüyorum bile. Kıza gidip de bir şey desen başına bela kim bilir arkadaşları nasıl tipler.
Eleştiri için teşekkürler.

Kendin bir şey yapamıyorsan devletten talepte bulunacaksın. Korkuyorsan o zaman susacaksın yani. Çünkü korkuyorsun ve onlarla konuşamıyorsun. Korkuyorsun ve şikayet edemiyorsun.

Yani geriye ışık ve kostüm kaldı. Çizgi filmlerdeki gibi korkut belki öyle akıllanırlar. Sorunun çözümü iletişim, belediye son nokta olarak kaba kuvvette bitiyor. Zaten bu ülkede son nokta kaba kuvvete kalsan karşındaki kabahatli olsa bile dayağını yese suç sana kalıyor.

Ne hayatlar var; prizi sert çıkarmaya bile çekiniyor bizim komşular...

Şikayet etmekten başka bir çaren yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…